Blocul Național Sindical a constatat cu îngrijorare faptul că multe din autoritățile publice din România sunt profund afectate în funcționarea lor.

Absența unei viziuni coerente privind resursele umane, politizarea excesivă, cadru legislativ ambiguu și stufos, sunt doar câțiva din factorii generatori ai situației actuale. Toate aceste probleme par azi mai actuale ca oricând.

Centrii de decizie politică sunt deja blocați de intervenții politice, eforturile unor miniștrii - de cele mai multe ori laudabile - sunt astfel compromise.

Având în vedere cele mai sus menționate dar și calitatea de mediator conferită de Constituția României, Blocul Național Sindical solicită o întâlnire de lucru cu Președintele României.

Blocul Național Sindical a organizat, marți, 24 mai 2016, ora 14,00, o conferință de presă la sediul organizației. Conferința a fost susținută de președintele BNS, domnul Dumitru COSTIN .

Subiectele abordate:  

  • Motivația și calendarul acțiunilor de protest BNS 

  • Prezentarea unei analize diagnostic a sistemului de salarizare in secforul public.

 

BNS a anunțat faptul că pregatit și poate prezenta Președintelui evaluări ale unor situații critice precum și soluții pentru rezolvarea acestora.

Pentru a susține această solicitare BNS va organiza, începând de mâine 25.05.2016, o serie de acțiuni de protest.

Programul acțiunilor de protest este următorul:

  1. miercuri, 25 mai 2016 - sindicatele din Industria de Apărare (pichet organizat împreună cu organizațiile sindicale similare afiliate la Cartel Alfa,
  2. luni, 30 mai - acțiune de protest a BNS având ca obiect legislația muncii,
  3. marti, 31 mai - acțiuni ale sindicatelor din Agricutura,
  4. joi, 2 Iunie - acțiuni ale sindicatelor BNS din Industria constructoare de automobile și subansamble auto, cât și din sectorul transporturi,
  5. vineri, 3 Iunie - acțiuni ale sindicatelor din sectorul Energie.

Acțiunile de protest constau în pichete care se vor desfășura în fața sediului Președinției României, în intervalul orar 11.00 - 14.00.

Totodată, în cadrul conferinței de presă Președintele BNS a prezentat o analiză diagnostic a salarizării în sectorul public. 

files/1-000-0000-00007/Program_actiuni_protest.pdf

files/1-000-0000-00007/Scrisoare_deschisa.pdf

files/1-000-0000-00007/Salarizarea_in_sectorul_public.pptx


Sursa: Departamentul Presa BNS