cub BNSReferitor la comentariile făcute la adresa BNS în cadrul articolului mai sus menționat, respectiv lipsa de implicare în situația existentă în cadrul Telekom, facem următoarele precizări:

 

Blocul Național Sindical împreună cu afiliatul său SNTM au întreprins demersuri în sensul soluționării problemelor sesizate în cadrul articolului.

 

În data de 3 martie a.c Președintele BNS Dumitru Costin, împreună cu o delegație a  SNTM condusă de Președintele Florin Bica, au avut o întâlnire cu Ministrul Comunicațiilor, dnul Augustin Jianu, întâlnire în cadrul căreia aceștia au pus la dispoziția dnului Minstru suficiente documente care să-l poată determina, atât pe acesta cât și echipa sa, să întreprindă demersurile necesare în vederea unei reprezentări corecte a intereselor statului român ca acționar.

Alături de dnul Ministru Augustin Jianu, printre consilierii participanți, a fost prezent și unul dintre membrii Consiliului de Administratie ai Romtelecom. Până în acest moment, deși a trecut mai bine de o lună de la întâlnirea avută, nu avem încă nici o informație cu privire la eventuale decizii care ar fi trebuit să fie luate  în vederea protejării intereselor statului român ca acționar.

În ceea ce privește interesele salariaților pe care BNS și SNTM îi reprezintă, vă informăm că am întreprins și vom întreprinde toate demersurile necesare în vederea apărării drepturilor acestora.

Vă asigurăm că nu ne vom lăsa membrii de sindicat să se descurce singuri în această situație, ci le vom fi alături, asigurându-le tot suportul în vederea respectării drepturilor acestora în conformitate cu legislația  română și cea europeană.

 

Pe măsura ce vor apare detalii noi, de interes public în această speță, vă asigurăm că veți fi informați cu maximă celeritate.


Sursa: Departamentul Presa BNS