logo etucHotărârea Curții Europene de Justiție (CEJ) din 18 iulie, în care se menționează că legislația germană privind participarea salariaților este compatibilă cu legislația UE, evidențiază faptul că dispozițiile privind lucrătorii din consiliile de administrație ale societăților "nu au fost armonizate și nici măcar coordonate" la nivelul UE.

Confederația Europeană a Sindicatelor a solicitat deja un cadru UE pentru participarea lucrătorilor și afirmă că hotărârea CEJ ar trebui să determine Comisia Europeană să creeze norme UE privind reprezentarea la nivel de consiliu de administrație, precum și norme actualizate privind informarea și consultarea lucrătorilor.

"Comisia a făcut multe pentru a crea condiții de concurență echitabile pentru companiile din piața internă", a declarat secretarul general adjunct al CES Peter Scherrer, "dar nu a reușit să creeze un cadru pentru reprezentarea la nivel de consiliu de administrație a lucrătorilor, precum și pentru informarea și consultarea lucrătorilor. Comisia Europeană ar trebui să privească această ultimă hotărâre a CEJ ca un motiv pentru continuarea acțiunilor privind drepturile efective de participare a lucrătorilor."

"Hotărârea CEJ este un semn bun pentru toate statele membre cu drepturi de participare bine stabilite și de amploare pentru lucrători".

Contestarea nereușită la CEJ cu privire la prezența reprezentanților lucrătorilor în consiliile de administrație dovedește că legea germană este discriminatorie și incompatibilă cu legislația europeană.

Peter Scherrer a adăugat: "Orice propunere legislativă viitoare privind societățile comerciale trebuie să fie bine echilibrată, să țină cont de drepturile de participare ale lucrătorilor și mai ales, să asigure reprezentarea la nivel de consiliu de administrație, ceea ce nu a existat în propunerile anterioare. Eșecul Comisiei Europene de a acționa în această chestiune este clar menționat în Hotărârea CEJ."


Sursa: CES