Avândbnss în vedere numărul mare de solicitări de acces la instrumentul juridic creat de BNS, facem următoarele precizări:

A. Blocul Național Sindical a pregătit acest instrument cu unic obiectiv apărarea intereselor salariaților români în general și membrilor de sindicat în special. Dorim să ne asigurăm că acest demers este utilizat strict în scopul în care a fost creat. Dincolo de a sprijini salariații să-și apere drepturile în instanță, ne dorim să putem avea o imagine de ansamblu asupra acestui fenomen, pentru a încerca rezolvarea problemei pe cât mai multe fronturi posibile.

B.    Ca urmare, pentru a avea acces la acest pachet vă rugăm să ne comunicați în prealabil următoarele:

 

1. Denumirea companiei / instituției publice în care lucrați:

________________________________________

 

2. Județul și localitatea în care lucrați:

________________________________

 

3. Sunteți membru de sindicati?

0 Da, denumirea sindicatului ______________                                       0     Nu

 

4. Aveți cunoștință dacă în compania/instituția în care lucrați mai sunt și alți salariați care se confruntă cu reducerea salariului în luna ianuarie față de luna decembrie?

 0Da,   precizați numărul aproximativ al salariaților afectați ________                      0Nu

 

5. În luna ianuarie ați semnat act adițional pentru modificarea contractului individual de muncă?

0Da, prin actul adițional s-a modificat:         0 salariul;                   0 funcția;        0 norma de lucru;           0  sporuri sau alte elemente ale pachetului salarial.                                         

0Nu

 

6. Aveți cunoștintă dacă în luna decembrie în compania / instituția în care lucrați a fost inițiată de conducere negocierea unui acord/contract colectiv cu salariații pentru transferul contribuțiilor sociale?

0da, negocierea s-a facut cu: 0  sindicatul;              0   reprezentanții salariaților

0nu

 

TOTODATĂ, VĂ RUGĂM SĂ NE TRANSMITEȚI COPII ALE FLUTURAȘILOR DE SALARIU PENTRU IANUARIE ȘI DECEMBRIE, DIN CARE SĂ REIASĂ REDUCEREA SALARIULUI.

 

Transmiteți răspunsurile la întrebările de mai sus, însoțite de copii ale fluturașilor de salariu și vă asigurăm accesul la pachetul juridic, acesta fiind disponibil prin intermediul mailul sau în format tiparit la sediul BNS.

Chestionarul în format editabil poate fi descarcat aici:

files/1-000-0000-00007/mesaj_ptr_pachet.docx

 


Sursa: Blocul National Sindical