< Organizatia de Tineret

BNS 02

{tab=Organizatia de tineret}

Problemele cu care se confruntă tinerii din România s-au aflat pe agenda de priorități a Blocului Național Sindical încă din primii ani de la înființarea confederației.

Inițial strategiile BNS au pus accent pe tinerii cu statut de lucrător, confederația, federațiile și sindicatele organizând pentru aceștia programe și cursuri în domeniul legislației muncii, negocierii, organizării și reprezentării sindicale. Pe măsură ce grupurile de tineri au început să se consolideze, la sindicatele de bază și la nivel de federații au început să apară departamente speciale pentru tineret sau organizații de tineret, iar în anul 1997 a fost înființată o Organizație de Tineret la nivel confederal.

Începând din momentul constituirii acestei structuri, tinerii afiliați la BNS și-au definit prioritățile și și-au creat propria strategie, susțintă de confederație la toate nivelurile sale.

Printre prioritățile actuale ale OT BNS se numără promovarea şi susţinerea drepturilor şi intereselor specifice tinerilor în conformitate cu legislaţia naţională şi cea internaţională, implicarea tinerilor în activităţile sindicale şi promovarea lor la toate nivelurile decizionale şi de conducere ale confederaţiei. O atenție deosebită este acordată proiectelor cu finanțare europeană, mai ales că 100 de tineri au fost pregătiți special în urmă cu câțiva ani pentru a deveni experți în scrierea și implementarea de proiecte europene.

Organizația de Tineret și-a propus ca pe parcursul anului 2012 să își concentreze eforturile pe patru axe principale:

  1. Proiecte care să vină în sprijinul adolescenților care fac tranziția de la școală spre viața activă în piața muncii
  2. Programe care să ajute la dezvoltarea profesională și la creșterea șanselor în carieră (inclusiv cursuri gratuite pentru căpătarea unor abilități cerute pe piață – limbi străine, contabilitate, competențe de management și antreprenoriat, etc)
  3. Activități menite să crească interesul civic și spiritul de voluntariat
  4. Proiecte care să stimuleze antreprenoriatul în rândul tinerilor

BNS susține strategia Organizației de Tineret și face tot posibilul să includă cât mai mulți tineri BNS în activitățile și proiectele de la nivel central.  

Organizația de Tineret are un reprezentat în Biroul Executiv al confederației, fiind implicată în procesul de decizie la nivel național, și are drept de vot în Congresul și în Consiliul Național al BNS

 

 

{tab=Știri}

ACADEMIA SINDICALA , septembrie-noiembrie 2012

ACADEMIA  SINDICALA , septembrie-noiembrie 2012

O noua serie de tineri activisti ai BNS vor urma cursurile sesiunii de toamna a Academiei Sindicale, ce se va desfasura in perioada 13 septembrie - 24 noiembrie 2012:

Ciubeanu Gheorghe,      Federatia Sindicatelor Independente Metal
Taposu Constantin,        Federatia Sindicatelor Independente Metal
Negru Sorin,                  Federatia Sindicatelor Independente Metal
Daraban Ovidiu,            Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii
Cruceanu Cosmin,         Federatia Nationala a Sindicatelor din Aeroporturi
Lungu Mihai,                 Federatia Nationala a Sindicatelor din AeroporturiVa reamintim ca Academia sindicala este un program demarat in 2010 in cadrul parteneriatului dintre confederatiile sindicale reprezentative la nivel national si Fundatia Friedrich Ebert Stiftung.

Academia sindicala este dedicata tinerilor activisti din organizatiile sindicale, urmarind sa perfectioneze cunostintele si abilitatile acestora printr-o metoda de instruire inovativa si, implicit, sa eficientizeze miscarea sindicala in ansamblul sau.

Programul este compus din 4 stagii de pregătire organizate în 4 module tematice ce combină exerciţiul practic cu un conţinut tematic bogat axat pe principalele preocupări şi zone de interes ale activităţii sindicale: drepturi sindicale; securitate si sanatate la locul de munca; economia de piata si sindicatele; elemente de negociere.

Programul de instruire este absolvit cu o diplomă de participare ce atestă parcurgerea de către participanţi a celor 4 stagii de pregătire. Pentru obţinerea diplomei este necesară 1) participarea activă la toate cele 4 module plus dezbaterea tematică de la final şi 2) susţinerea unui examen final de evaluare a cunoştinţelor - test grila din tematica globala discutata in cadrul modulelor.  

Fundaţia Friedrich Ebert acopera toate costurile de organizare, cazare şi masă pentru participanţi. Călătoria participanţilor la training şi înapoi în localitatea de domiciliu va  trebui suportată individual de fiecare participant/organizatie sindicala.
Succes!

 
Conferinta de presa „POSDRU o sansa pentru tineri!”

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical şi Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umaneorganizează o conferinţă de presă cu tema „POSDRU – o şansă pentru tineri!”, eveniment ce are ca scop susţinerea politicilor de tineret prin intermediul POSDRU şi aplicarea obiectivelor documentului „Youth Opportunities Initiative”.

Conferința va avea loc marţi, 17 Iulie 2012, începând cu ora 11:00, la sediul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România din Piaţa Walter Mărăcineanu, Numărul 1-3, Intrarea 1, Etaj 1, Sector 1, Bucureşti.

Pentru informații suplimentare:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , 021 3107710

{/tabs}