Blocul Național Sindical susține revendicările Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România (SNAPR) și consideră îndreptățile acțiunile de protest ale polițiștilor afiliați la BNS.

Consiliul Național al confederației reunit în perioada 4-5 iulie a recomandat organizațiilor membre să se solidarizeze cu membrii SNAPR prin participarea la acțiunile de protest ce vor avea loc în perioada imediat următoare

Printre revendicările SNAPR se numără:

- modificarea O.M.A.I. 136/2004 privind decontarea cheltuielilor de transport ca urmare a modificării H.G. 1292/2003 în sensul de a deconta naveta polițiștilor la valoarea a 7,5 litri combustibil la 100 km parcurși și nu la nivelul unui bilet la clasa 2 pe calea ferată.

- modificarea O.M.A.I. 400/2004 privind regimul disciplinar al personalului M.A.I., pentru a elimina prevederile abuzive prin care polițiștii pot fi sancționați pentru fapte săvârșite în timpul liber sau care nu au nicio legătură cu atribuțiile de serviciu.

- modificarea prevederii din Legea 360/2002 privind Statutul Polițistului cu privire la acordarea compensației de chirie pentru eliminarea discriminării dintre agenții de poliție și ofițerii de poliție.