Confederația Europeană a Sindicatelor colectează exemple de bune practici ale sindicatelor care au înregistrat succese în găsirea unor soluții pentru promovarea egalității de șanse, inclusiv prin negocieri colective.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în 8 martie, Confederația Europeană a Sindicatelor (CES) a adresat un apel atât bărbaților cât și femeior, să acționeze cu mai multă determinare pentru a sparge pereții de sticlă care generează segregarea între sexe în diferite ocupații - și să se ajungă la egalitate de gen pe piața muncii.

Femeile continuă să fie date deoparte:

  • nu numai prin plafoane de sticlă care le  opresc ascensiunea ierarhică la locul de muncă,
  • dar, de asemenea, prin pereții de sticlă, care generează segregarea femeilor în special în anumite ocupații și nu le permite accesul în altele.

Cifrele sunt elocvente

  • Doar 4% dintre șoferi, constructori și mecanici sunt femei;
  • Doar 18% din ingineri și cei care lucrează în IT sunt femei;
  • Dar 80% din personalul din învățământ și cadre medicale sunt femei;
  • Femeile sunt mai numeroase decât bărbații în ocupații precum catering, curățenie, îngrijire, muncă de birou și casierie;
  • Doar 4% dintre directorii executivi ai companiilor cotate la bursă sunt femei și
  • Numai aproximativ 22% din membrii consiliilor de supraveghere sunt femei.

În cinci ani (2005-2010), segregarea pe sexe a locurilor de muncă a crescut în toată Europa!

"Trebuie să spargem pereții de sticlă. Femeile sunt suprareprezentate în ocupații în care se oferă salarii mai mici decât în locuri de muncă ocupate în principal de bărbați, ceea ce explică în mare măsură procentul de 16%, diferența medie de remunerare între femei și bărbați în toată Europa. Trebuie să se facă mai mult pentru a permite femeilor să intre, să rămână și să progreseze în ocupații care sunt dominate de bărbați. În același timp salariile și condițiile trebuie să fie îmbunătățite în sectoarele dominate de sexul feminin ", a declarat Luca Visentini, secretar general CES.

"Nici o țară din Europa nu este lipsită de segregare de gen la locul de muncă - există plafoane de sticlă și pereți care ne separă. Acest lucru este rău pentru femei și bărbați deopotrivă. Talentul este irosit, literalmente, pe scară industrială. Stoparea segregării de gen la locul de muncă ar trebui să fie una dintre prioritățile unei strategii a UE privind egalitatea de gen, care încă nu s-a materializat, în ciuda apelurilor sindicatelor ", a declarat Montserrat Mir, secretar confederal CES.

În prezent, CES colectează exemple de bune practici ale sindicatelor care au înregistrat succese în găsirea unor soluții, inclusiv prin negocieri colective.

 


Sursa: Confederatia Europeana a Sindicatelor