În 8 aprilie 2016, Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Banca Europeană de Investiții, cu sprijinul Ambasadei Olandei la București, al Ministerului Economiei, Comerțului și Relației cu Mediul de Afaceri și al Ministerului Finanțelor Publice, au organizat o conferinta avand ca tema "Imbunatatirea mediului de afaceri, Planul de Investii si Semestrul European.

Conferința a oferit posibilitatea participanților de a discuta modul în care acest Plan poate stimula investițiile în România atât în proiecte mari, de infrastructură, cât și în IMM-uri. De asemenea, au fost discutate măsurile de îmbunătățire a mediului investițional, utilizarea platformei online de consiliere și instrumentele UE ce facilitează accesul IMM-urilor la finanțare.

Conferința din data de 8 aprilie a fost deschisă de dna Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri. La eveniment au participat dl Costin Borc, viceprim-ministru și ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, ES dna Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, reprezentant al Președinției Consiliului Uniunii Europene, dl Siegfried Mureșan, membru al Parlamentului European, și dl Matthias Woitok, șeful departamentului pentru finanțe structurate în Europa centrală și de sud-est din cadrul Băncii Europene de Investiţii. Reprezentanți ai autorităților române, precum și ai mediului de afaceri și academic, ai societății civile și mass-mediei au luat parte la dezbatere.

Prezentarile sustinute in cadrul acestui eveniment pot fi consultate aici:

 http://ec.europa.eu/romania/news/08042016_conferinta_imbunatatire_mediu_afaceri_ro.htm


Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România