Vineri 23.09.2016 va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie al SSH Hidroserv si, conform informatiilor noastre, vor analiza din nou intrarea in insolventa a acestei societati, care asigura mentenanta centralelor hidroelectrice, pilon extrem de important pentru functionarea in deplina siguranta a Sistemului Energetic National.
 
SSH Hidroserv, singura filiala a Hidroelectrica S.A. se indreapta spre insolventa si faliment cu pasi rapizi.
 
Timp de aproape 4 ani se duce o politica mai mult decat evidenta de subfinantare a  SSH Hidroserv, desi factorii de decizie nu numai ca trebuiau sa se autosesizeze cu privire la directia gresita in care se indreapta societatea si sa ia masuri, dar nu au luat in considerare repetatele sesizari obiective efectuate de sindicate .
 
Este de notorietate faptul ca marea majoritate a societatilor de prestari servicii care au ajuns in insolventa (cum este si cazul SSH Hidroserv) au sfirsit prin faliment. Oare acest lucru se doreste, adica finalizarea actiunilor distructive derulate de aproape patru ani incoace ?
 
Pentru existenta in viitor a acestei societati, trebuiesc obligatoriu adoptate masuri de crestere a veniturilor SSH Hidroserv si/sau de diminuare a cheltuielilor, in scopul redresarii economico-financiare a societatii.
 
Aceste masuri le poate adopta Hidrolectrica, indiferent daca SSH Hidroserv intra  in insolventa sau nu. De ce sa nu se adopte aceste masuri fara asumarea uriasului risc de falimentare a SSH Hidroserv- ca finalitate aproape sigura a parcurgerii insolventei.
 
De precizat faptul ca, in cazul intrarii SSH Hidroserv in insolventa, deciziile importante pentru societate le va lua comitetul creditorilor, iar Hidroelectrica S.A. nu va mai avea controlul asupra proprei si singurei filiale totodata - SSH Hidroserv.
 
Am inaintat factorilor de decizie din SSH Hidroserv si Hidroelectrica S.A. o serie de masuri  legale, simple de adoptat si implementat, dar … nu sunt luate in considerare. 
 
Ne punem intrebarea daca nu cumva, dupa ce Hidroelectrica S.A. s-a scuturat de renumitii ,,baieti destepti”, se face loc altui gen de baieti destepti, de data asta ,,specialisti” in prestari servicii .
 
 
Pentru detalii va puteti adresa dnului Vasile Drinda, Vicepresedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Electricitate UNIVERS, tel 0745 397 074, email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 

Sursa: Sindicatului Hidroenergetica din SH si Hidroserv Cluj