Sindicatele din cadrul Hidroelectrica – Serv SA, organizeaza miercuri, 19.03.2014, in fata sediului societatii din Bulevardul Carol nr.24, o actiune de protest prin pichetarea sediului societatii. Pichetarea se va desfasura intre orele 13 – 15, la actiune urmand a participa circa 300 de salariati din Hidroelectrica – Serv.


Hidroelectrica inapoi in insolventa ! Hidroelectrica – Serv in pragul falimentului !

Sistemul energetic din Romania, o afacere pe bani multi !

Cine raspunde de colapsul in care se afla sistemul energetic romanesc ?

La mai putin de un an dupa ce iesirea din insolventa a Hidrolectrica era anuntata cu surle si trambite, situatia sectorului Hidroenergetic este la un pas de dezastru. Abuzurile conducerilor celor doua societati, Hidroelectrica – Serv si Hidroelectrica se tin lant, iar nerespectarea legislatiei este la ordinea zilei. Salariatii sunt tinuti sub amenintarea somajului, drepturile le-au fost in mod abuziv reduse sau neacordate.

Care a fost succesul lui Remus Borza ? La peste 60 % din hidroagregatele Hidroelectrica nu s-au facut lucrarile de reparatii, investitiile au fost sistate, peste 1500 de salariati disponibilizati din Hidroelectrica si Hidroelectrica – Serv si se anunta noi disponibilizari. Rezultatul ? Hidroelectrica este tot in insolventa dar Borza a incasat peste 3 milioane de euro. Problemele create de incompetenta lui sunt insa foarte grave:

Cine raspunde de o eventuala inundare a orasului Slatina ? Cine raspunde de o eventuala avarie de nivelul celei din 1974, la Vidraru ? Atunci orasul Curtea de Arges si intreaga vale a Argesului au fost in pericol ? Cine raspundea de o posibila catastrofa la Portile de Fier ? S-a trecut deja pe langa una .

Sistemul energetic nu poate fi gestionat decat de specialisti din sistem. El nu mai trebuie lasat pe mana unor aventurieri ingamfati si incompetenti sau a unor asa zisi specialisti cu scoli facute la apelul de seara, numiti politic.

Cristinel Popescu – Vicepresedinte Federatia Univers

– Presedinte Sindicatul Portile de Fier