tripartite social summitDeclarație comună adoptată de către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-ministrul maltez Joseph Muscat, secretarul general al Confederației Europene a Sindicatelor, Luca Visentini și președintele BusinessEurope, Emma Marcegaglia.

Summit-ul social de primăvară a dezbătut tema "Viitorul Europei: stabilirea cursului spre creștere economică, ocuparea forței de muncă și corectitudine". Participanții la Summit-ul social tripartit și-au exprimat, în special, punctul de vedere asupra rentabilizării muncii ca modalitate de promovare a ocupării forței de muncă și a incluziunii sociale; au discutat despre noi forme de muncă și viitorul industriilor, precum și despre pilonul european al drepturilor sociale și rolul partenerilor sociali.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a subliniat că "Este momentul ca Europa unită a celor 27 să își formeze o viziune asupra viitorului său. Am lansat dezbaterea săptămâna trecută cu o Carte Albă a Comisiei și vom prezenta în curând idei mai detaliate pentru consolidarea dimensiunii sociale a Europei. Aceasta va veni împreună cu propunerea noastră finală pentru un pilon european al drepturilor sociale. Partenerii sociali, la toate nivelurile, vor avea un rol cheie în această dezbatere. Mai devreme, astăzi, partenerii sociali ai UE au semnat un acord autonom privind îmbătrânirea activă și o abordare inter-generațională, pe care îl salut. Acesta este un bun exemplu de modalitate în care dialogul social poate fi eficient. Aștept cu nerăbdare o dezbatere sinceră și cuprinzătoare în toate colțurile Europei. "

În declarația sa de deschidere, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că "a 60-a aniversare a Tratatului de la Roma va fi un moment de reflecție și de unitate, dar și un moment pentru a stabili direcția UE pentru decada ce urmează. Partenerii sociali europeni au toate motivele pentru a sărbători această aniversare, ca niște părinți mândri. În multe feluri, munca și afacerile au fost executorii principali ai tratatului. Timp de 60 de ani, companiile, antreprenorii și lucrătorii au jucat un rol central în punerea în practică a libertăților teoretice înscrise în Tratat pentru cetățenii obișnuiți. Aceasta este o realizare care astăzi are nevoie să fie apărată, protejată și adâncită."

Din partea președinției prin rotație, prim-ministrul Maltei, Joseph Muscat, a declarat că "Scopul nostru este de a atinge prosperitatea economică și progresul social. Cele două aspect sunt legate între ele și depind unele de altele. Este prosperitate cu un scop. Creșterea economică și șomajul scăzut sunt rezultatul unor decizii îndrăznețe - de reducere a taxelor, creștere a investițiilor, eliminarea obstacolelor birocratice și introducerea unor măsuri pentru a face industria mai competitivă. Dimensiunea socială merge mână în mână cu creșterea economic. Noi credem în crearea unei piețe incluzive a muncii, care oferă oportunități pentru toate persoanele fizice prin investiții în formare, re-formare, educație, condiții de muncă adecvate și măsuri prietenoase pentru familie.  Dialogul social este o forță motrice importantă aflată în spatele reformelor economice și sociale de succes. Implicarea tuturor actorilor sociali în procesul acesta asigură faptul că toate interesele sunt luate în considerare. Haideți să lucrăm toți împreună pentru a realiza mai multe oportunități pentru cetățenii noștri".

Pentru Confederația Europeană a Sindicatelor (CES), Secretarul General Luca Visentini a declarat că "Sindicatele cer Uniunii Europene să-și dubleze eforturile de creștere a investițiilor și crearea de locuri de muncă de calitate, precum și pentru a încuraja negocierea colectivă, pentru a permite creșteri salariale, lceea ce va conduce la dezvoltare economică. Lucrătorii trebuie să simtă redresarea economică. Sindicatele și angajatorii sunt de acord cu privire la necesitatea unei politici industriale serioase pentru Europa, iar astăzi au prezentat președinților Juncker și Tusk un acord pe care partenerii sociali îl vor pune în aplicare cu privire la îmbătrânirea activă, pentru a asigura un mediu de muncă și de organizare a muncii care să permită lucrătorilor de toate vârstele să rămână activi până la vârsta legală de pensionare."

Președintele BusinessEurope, Emma Marcegaglia, care reprezintă angajatorii, a declarat că "Europenii se confruntă cu provocări fără precedent: în mediul internațional, în cadrul negocierilor care urmeaza referitoare la Brexit, în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, securitatea, migrația, etc. Statele member, dacă vor acționa singure, nu vor putea răspunde acestor provocări în mod eficient. Ele trebuie să rămână unite. Întreprinderile vor adduce îmbunătățiri în prosperitatea cetățenilor UE, prin investiții în UE, generând dezvoltare economică și crearea de locuri de muncă. De asemenea, Comisia nu ar trebui să piardă din vedere faptul că UE este un loc bun pentru a trăi și a munci. UE este regiunea din lume în care bunăstarea socială este cea mai mare. Angajatorii din Europa - BUSINESSEUROPE, CEEP și UEAPME cred că pentru a îmbunătăți prosperitatea Europei este mai important ca niciodată să avanseze agenda reformelor structurale,  pentru a încuraja investițiile private și publice eficiente și productive și astfel să se deschidă calea spre o creștere mai mare și de asemenea, pentru creștrea gradului de ocupare a forței de muncă în Europa. O politică industrială ambițioasă a UE este o urgență. Trebuie stimulate serviciile publice performante precum și o agendă dinamică de acțiune a UE pentru IMM-uri."


Sursa: CES