Astăzi, 28 aprilie 2017, a avut loc la sediul BNS o întâlnire cu colegii din organizația sindicală daneză 3F. Această organizație reprezintă interesele a peste 300 000 de membri, iar din aceștia, aproximativ 50 000 membri (13%) sunt lucrători ce provin din alte țări.

Printre temele discutate în timpul întâlnirii menționăm: modul de organizare și funcționare a sindicatelor din România și Danemarca, cum funcționează dialogul social, structura sistemului tripartit, cum se desfășoară negocierile colective, care este situația forței de muncă, gradul de sindicalizare, ponderea lucrătorilor angajați prin agenții de muncă temporară, sistemul de formare profesională și implicarea sindicatelor, etc.

Din delegație au făcut parte reprezentanți sindicali din domeniile de activitate unde lucrează mulți români precum transport, agricultură și servicii.

Oaspeții danezi și-au exprimat interesul pentru stabilirea unor relații de cooperare între organizațiile noastre, având în vedere că în Danemarca se află un număr semnificativ de lucrători care provin din România și de asemenea, pentru că în România există firme daneze și au mai existat schimburi de experiență, de pilda în domeniul construcțiilor navale și portuar.

  

 

 


Sursa: Departamentul Relatii Internationale BNS