forbesÎn Europa există peste 400 de miliardari, dar 30 de milioane de lucrători din UE sunt săraci.

Clasa de mijloc este pe cale de dispariție; discrepanțe urașe între veniturile directorilor executivi și ale salariaților.

Europa are nevoie de o creștere a salariilor!

În fiecare primăvară, revista Forbes lansează o listă a miliardarilor lumii - o listă care crește aproape în fiecare an din acest deceniu.

Lista din 2017 cuprinde 445 de miliardari din țări UE. Valoarea lor netă combinată, potrivit revistei, depășește 1,3 trilioane de euro.

CES consideră că publicarea acestei liste este o oportunitate perfectă de a atrage atenția asupra listei cu cei care "nu sunt bogați" – a celor 30 de milioane de europeni care lucrează și totodată, se află și în pericolul de a trăi în sărăcie. Sunt persoane de toate vârstele, ce provin din toate țările UE și din toate sectoarele economice. Unii sunt plătiți sub salariul minim, alții sunt prinși în tipuri de muncă precară, alții sunt exploatați.

Ca parte a campaniei "Europa are nevoie de o creștere a salariilor", CES a publicat recent o copertă falsă a revistei Forbes, subliniind contrastul dintre creșterea salariilor directorilor executivi și a celor care muncesc din greu, dar sunt blocați la capătul de jos a scării salariale.

Secretarul Confederal al CES, Esther Lynch, a declarat: "În timp ce unii directori executivi au salarii indecent de mari, mulți lucrători se decurcă foarte greu și nu au văzut o creștere reală a salariilor de ani de zile. Este timpul să se reducă diferența de salarizare prin majorarea salariilor pentru toți lucrătorii, prin stabilirea unui raport maxim între remunerarea directorilor executivi / conducere / salariați și printr-o mai mare transparentizare a salariilor."

Campania de 18 luni pentru creșterea salariilor - menită să promoveze creșterea salariilor lucrătorilor europeni – este cea mai bună modalitate de a stimula o creștere reală, orientată spre consumatori, în economiile europene. CES și membrii săi consideră că cea mai bună cale către obținerea acestor creșteri salariale este prin acordurile de negociere colectivă.

Coperta "Not-Forbes" atașată și poate fi găsită atât pe pagina Facebook a campaniei cât și pe Twitter, prin căutarea hashtagului #OurPayRise.

Informații suplimentare sunt disponbile și pe www.payrise.eu


Sursa: Confederatia Europeana a Sindicatelor