FGSFBAFederația Națională a Lucrătorilor din Construcții, Lemn și Mobilă CGT, FRANȚA, dorește ca prin intermediul acestui comunicat să vină în sprijinul sindicatelor din România care s-au mobilizat de câteva săptămâni pentru a opri reforma guvernului în domeniul securității sociale.

”Ne exprimăm solidaritatea cu sindicatele din România în opoziția fermă față de transferul total al responsabilității pentru plata contribuțiilor la sistemul de securitate socială doar în sarcina angajaților. Acesta este un atac grav asupra drepturilor și protecției sociale a angajaților români.

”Finanțarea exclusivă a sistemului de securitate socială de către angajați reprezintă, de asemenea, o încălcare incontestabilă a standardelor internaționale atât ale OIM, cât și ale convențiilor ONU care recunosc importanța unei responsabilități comune și echitabile între angajați și angajatori în finanțarea sistemelor de securitate socială.

Acest lucru ar însemna un pas important înapoi și un pas spre o Europă neoliberală în serviciul patronilor și nu a lucrătorilor.

Un sistem solidar sub forma unor salarii diferențiate și socializate este cel mai legitim.”

 

files/1-000-0000-00007/Solidarit_FGSFBA.pdf


Sursa: Blocul National Sindical