bnssCa urmare, BNS va protesta mâine, 12.12.2017 în București.

Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului și mitingului anunțat pentru 12.12.2017.

Luând act de:

-          decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum și lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanții lucrătorilor, ai mediului de afaceri ai experților din mediul academic,

-          suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum și disprețul arătat fată de solicitările transmise de partenerii sociali,

-          proiectul Bugetului de Stat și a Bugetului Asigurarilor Sociale pe 2018 

BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 11.00 – 13.00, acțiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută inițial. Estimăm participarea a cca 2.000 de persoane.

Prin această acțiune de protest continuăm să atragem atenția Guvernului și puterii politice cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă.

Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze.

Principiul solidaritatii va deveni o responsabilitate exclusivă a salariaților cu restul categoriilor sociale.

Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!


Sursa: Departamentul Presa BNS