20170415 112231Este momentul în care trebuie să respectăm drepturile femeilor, sa spunem DA directivei privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată!

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în 8 martie, sindicaliștii și sindicalistele din cadrul BNS se alătură milioanelor de colegi din întreaga Europă și solicită o adoptare rapidă a propunerii de directivă UE privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Legislația UE în acest domeniu va spori considerabil oportunitățile de angajare ale femeilor și va permite egalizarea zilelor de concediu pentru familii. Dacă va fi adoptată, noua directivă va consolida drepturile în multe state membre, (conform unui studiu realizat de ETUC):

  • Concediu de paternitate, plătit timp de 10 zile: o noutate în Austria, Cipru, Republica Cehă, Germania, Croația și Slovacia;
  • 4 luni de concediu parental plătit și netransferabil: ar îmbunătăți drepturile în Bulgaria, Irlanda, Italia, Olanda și Marea Britanie;
  • 5 zile plătite pentru îngrijitori: ar ușura viața celor care îngrijesc dependenți, în țări precum Franța, România și Malta;
  • Dreptul de a solicita angajarea in regim de lucru flexibil: ar putea fi îmbunătățit în majoritatea statelor membre UE, în special în Cipru, Estonia si România.

Dacă aceasta directiva va fi adoptată, ar imbunatati semnificativ viata femeilor care lucrează și a îngrijitoarelor. Indemnăm statele membre să nu pună preocupările bugetare înaintea egalității de gen și a drepturilor lucratorilor.

Noile drepturi ar determina unele femei să nu renunțe la muncă, ar reduce costurile de sănătate și servicii sociale, ar permite taților să-și asume o parte de responsabilitate și al impulsiona in general egalitatea de gen. Guvernul, angajatorii, ar trebui să dea o mână de ajutor părinților care lucrează și îngrijitorilor, să nu se opuna facilitării procesului de reconciliere dintre viața profesională și cea de familie. "

Proiectul de directivă privind echilibrul dintre viața profesională și cea de familie,  publicat de către Comisia Europeană în aprilie 2017, este urmat de eșecul Guvernului UE din 2008-15, de a accepta extinderea concediului de maternitate și va fi discutat de Ministrii Muncii din Statele membre in 15 martie.

Potrivit Eurostat, principalul motiv pentru care femeile din Europa nu lucrează este acela că trebuie să aiba grijă de copii sau rude cu boli pe termen lung. Studiile arată că femeile din Europa petrec de două ori mai mult timp pentru treburile casnice decât bărbații, chiar dacă bărbații sunt șomeri și femeile sunt angajate.

Cu toate ca am inregistrat unele progrese cu privire la imbunatatirea cadrului legislativ in ceea ce priveste combaterea violentei impotriva femeilor, mai sunt multe de facut si vom continua mai intens actiunile pentru eliminarea acestui flagel.

Remunerarea egala pentru munca de valoare egala ramane o prioritate si vom continua sa luptam pentru realizarea egalitatii intre femei si barbati pe acesta tema.

 

7 martie 2018, Bucuresti

 


Sursa: Organizatia de Femei BNS