fnfmcvFederația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare federație sindicală a ceferiștilor din România, în parteneriat cu Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, organizează mâine, 20 aprilie, un miting de protest, în București.

 Mitingul va începe la ora 10.00, în parcul din fața Ministerului Transporturilor. Apoi, lucrătorii feroviari se vor deplasa în marș către Piața Victoriei unde, în fața Guvernului României, vor protesta între orele 11.00 și 12.00.

Principale obiective/revendicări:

- Susținerea aprobării Proiectului de Lege privind Statutul personalului feroviar.

- Susținerea investițiilor multianuale în calea ferată, pentru reabilitarea infrastructuri feroviare și achiziția de material rulant nou.

- Adoptarea soluțiilor ce se impun a fi luate pentru evitarea falimentului CFR Marfă.

 La miting vor participa membri celor două organizații sindicale, din toate categoriile profesionale feroviare.

Mitingul de mâine, 20 aprilie, dorește să atragă atenția public, tuturor celor implicați în zona de decizie a industriei feroviare, mass media și beneficiarilor serviciilor prestate de lucrătorii feroviari că situația căii ferate din România reclamă decizii imediate de evaluare a situației și implementarea soluțiilor de redresare.

Eforturile noastre, ale sindicaliștilor, de a identifica soluții care să permită optimizarea dialogului social au fost evidente, în toți acești ani, motiv pentru care, încă o dată, cerem Guvernului și Ministeului Transporturilor să acorde atenția cuvenită căii ferate și revedicărilor noastre, ale ceferiștilor.

Se întârzie, din rațiuni pe care nu le putem înțelege, adoptarea Statutului personalului feroviar, deși această categorie socio-profesională impune, fără putință de tăgadă, un astfel de statut, care are rolul principal de a reglementa relațiile de muncă dintre lucrătorul feroviar și angajator, în speță Statul Român.

Calea ferata are nevoie urgentă de investiții deoarece degradarea constantă a infrastructurii și a materialului rulant va genera, cât de curând, falimentul istoric al unui sector economic strategic, extrem de important pentru economia românească.

 

 


Sursa: Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial Vagoane