bnssÎn ultima perioadă de timp se observă o efervescență în comunicarea, negocierea și semnarea unor contracte de achiziție de tehnică militară a căror valoare cumulată este de ordinul miliardelor de USD. În acest răstimp industria de apărare din România se află în ”moarte clinică„.

În condițiile în care Constituția României prevede:

  1. Obligația statului ca prin instituțiile sale să asigure libertatea comerțului, protecția concurenței loiale, crearea cadrului favorabil pentru valorificarea factorilor de producție.
  2. Protejarea intereselor naționale în activitățile economice, financiare și valutare,
  3. Stimularea cercetării științifice și tehnologice naționale, a artei și protecția drepturilor de autor,

asistăm la un lung proces de împiedicare, obstrucționare și subminare a acțiunii de promovare a  intereselor esențiale ale statului roman, în detrimentul suveranității și securității naționale, dar în favoarea marilor furnizori de tehnică militară.

BNS va prezenta o evaluare a modului în care au fost cheltuiți banii publici dedicați înzestrării și va încerca să dea răspuns unei întrebări rostită foarte des atunci când s-a vorbit de achiziții de tehnică militară – ”Corupție sau prostie?”

Conferința de presă va fi susținută de dnul Dumitru Costin, Președintele BNS, împreună cu dnul Ion Ivan, Președintele Federației Unirea.

Conferința va avea loc mâine, 23.05.2018, începând cu ora 10.30, la sediul Blocului Național Sindical, str Turturelelor, nr 11A, etaj 3, sala de conferințe.


Sursa: Departamentul de Presa BNS