poca imagÎn perioada 14 martie - 29 mai 2019 Blocul Național SIndical organizează 7 sesiuni de dezbatere publică, câte una în fiecare regiune, tema dezbaterilor - ~Dreptul lucrătorilor la informare, consultare și codecizie în întreprindere~.

Prin informarea, consultarea și cooptarea la decizie a lucrătorilor cu și în diverse aspecte ale managementului întreprinderii sunt puse în practică și valorizate la un anumit nivel de satisfacție socială o serie de obiective, cum ar fi obținerea unui grad ridicat de încredere a lucrătorilor față de angajator și ameliorarea prin instituționalizare durabilă a dialogului social în toate domeniile de interes ale partenerilor sociali, garantând caracterul său multiform, efectiv și echitabil.

Sesiunile de dezbatere sunt organizate de Blocul Național Sindical în cadrul proiectului ”ETICA – Eficiență, transparență și intimitate in cariera din administrație”. 

 

Prin inițierea unei propuneri de politică publică în acest domeniu ne dorim să deschidem noi oportunități concrete și totodată durabile pentru îmbunătățirea consistentă și continuă a instituției informării și consultării, precum și inaugurarea la nivel principial în legislația românească a instituției codeciziei, angajator-lucrător, la nivelul întreprinderii.

Propunerea de politică publică antamează o mai coerentă, completă și funcțională legislație în materie, consonantă cu principiile și valorile normativului european (unional, al Consiliului Europei), dotată cu prevederi clare, facil de operaționalizat și cu o certă și probantă eficacitate în aplicare.

 Lansarea în dezbatere a propunerii de politică publică va avea loc în data de 14 martie, la Ploiești, urmată de alte 6 sesiuni de dezbatere în perioada 21 martie – 29 mai 2019.

 

Graficul de derulare al sesiunilor de consultare va fi următorul:

  • 14 martie - PLOIEȘTI  - Hotel Central, sala conferință Beta, începând cu ora 11.00.
  • 21 martie - CRAIOVA - Hotel Plaza, salonul Smarald, începând cu ora 12.00.
  • 04 aprilie - ORADEA -  Hotel Continental Forum, sala Paladium, începand cu ora 12.00.
  • 18 aprilie - IAȘI - Grand Hotel Traian, sala conferinta Eminescu, începând cu ora 11.00.
  • 14 mai - Timișoara - North Star Continental, sala conferință Continental– începând cu ora 11.00.
  • 23 mai - SIBIU - Hotel Golden Tulip Ana Tower, sala de conferință Cioran, începând cu ora 14.00.
  • 29 mai - CONSTANȚA – Hotel Ramada, sala conferință Cicero, începând cu ora 11.00.

 

Pentru informații suplimentare sau neclarități privind aceste evenimente vă rugăm să ne contactați: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.sau telefonic – 0744 514 697, Steluța Enache sau 0724 219 160 – Ciprian Văcaru.

 

Textul propunerii de politică publică, împreună cu invitația și agenda pentru fiecare eveniment regional vor fi transmise în timp util.

 

 Anunt - Invitatie la dezbatere

Cu deosebită considerație,

 

Dumitru Costin,

Președinte BNS

 

 


Sursa: Departamentul de Presa BNS