BNS organizează luni, 19 ianuarie 2015, ora 10.30, la sediul confederaţiei din str. Turturelelor nr.11A, etaj 3, o conferinţă de presă în cadrul căreia îşi va prezenta punctul de vedere asupra „Acordului politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare”semnat de preşedintele Romaniei Klaus Iohannis şi de reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice din Parlament în data de 13 ianuarie 2015.


BNS, ca reprezentant al unei majorităţi covârşitoare a lucrătorilor din sectorul industriei de apărare (inclusiv aeronautică), apreciază Acordul politic, dar doreşte să atragă atenţia asupra unor riscuri majore pe care România întelege să şi le asume odată cu semnarea acestui act. De aceea, luni va propune un set de măsuri concrete care să ducă la o punere în aplicare corectă a Acordului şi să stopeze jaful pe banul public care s-a produs şi încă se mai produce în acest sector esenţial pentru securitatea naţională.

BNS va susţine toate iniţiativele corecte ce vor duce la consolidarea statutului nostru de ţară membră NATO, la respectarea angajamentelor asumate de România atât în ceea ce priveşte poziţia noastră în interiorul NATO, cât şi în ceea ce priveşte Parteneriatul Strategic cu SUA, dar în cadrul conferinţei de presă va atrage atenţia asupra unor vulnerabilităţi ce trebuie eliminate în cel mai scurt timp de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi de Guvernul României deopotrivă.

Conferinţa va fi susţinută de preşedintele BNS, Dumitru Costin, alături de Adrian Nania, preşedintele federaţiei sindicatelor din apărare UNIREA, şi Suba Arpad, preşedintele federaţiei sindicale a lucrătorilor din industrie METAL (FSLI-METAL).

Pentru informații suplimentare si confirmarea participării:
Persoană de contact -
- Mirela Helciug
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0749.158.803