bnssAstăzi, 15.05.2019, începând cu orele 11,00, în fața sediului Ministerului Culturii a avut loc acțiunea de protest a Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, organizație sindicală afiliată la Blocul Național Sindical.

Acțiunea revendicativă susține atât organizația sindicală, cât și salariații din CNI CORESI SA în tentativa unei restructurări economico-financiare coerente și în vederea evitării falimentării acesteia.

            În urma acestei acțiuni de protest, o delegație condusă de Președintele BNS, domnul Dumitru Costin și din liderii sindicali din București și Cluj din CNI CORESI, a avut o întâlnire cu Ministrul Culturii, domnul Daniel Breaz. Alături de domnul ministru, la întâlnire au participat Secretarul de Stat, domnul Alexandru Gherghe cel care are în coordonare CNI CORESI, Secretarul General adjunct al Ministerului Culturii, domnul Adrian Vasile, cât și Administratorul judiciar avocat Cristian Ghiță și Administratorul special, domnul George Constantinescu.

            Pe parcursul celor 60 minute alocate acestei întâlniri au fost p­rezentate de ambele părți diverse spețe care vor intra pe o agenda de lucru comună. La sfârșitul acestei evaluări comune s-a convenit ca toate elementele susceptibile de încălcarea legii, produse în ultima perioadă de timp (contracte de prestări servicii, contracte de achiziții, contracte de inchiriere spații etc) să facă obiectul unei acțiuni de control ce va fi imediat inițiată de Corpul de Control al Ministerului Culturii.

            Pe de altă parte s-a convenit ca în perioada imediat următoare, Administratorul special si Administratorul judiciar să aibă întâlniri lunare cu reprezentanții organizției sindicale pentru identificarea și asumarea unor soluții economice, sociale și financiare care să ducă la scoaterea din insolvență a CNI CORESI, cât și în vederea creșterii portofoliului de lucrări în domeniul tipografic.

            Pe parcursul întâlnirii, Ministrul Culturii domnul Daniel Breaz a reiterat ferm atât poziția sa personală de ministru al culturii, cât și poziția Guvernului prin care resping orice fel de informații legate de prezumtiva intenție a Guvernului și a Ministerului Culturii de falimentare a CNI CORESI.

            După primele trei luni de lucru în comun în această formula de parteneriat, în prezența ministrului culturii, părțile (managementul companiei, cât și partea sindicală) vor prezenta opiniei publice în cadrul unei conferințe de presă, atât rezultatele controlului efectual de Corpul de Control al Ministerului Culturii la CNI CORESI, cât și planul de măsuri asumat de partenerii sociali în vederea salvării de la faliment a companiei.                  

 


Sursa: Blocul National Sindical