Munca BNS de strangere a semnaturilor pentru sustinerea proiectului de modificare a Codului Muncii prin initiativa legislativa cetateneasca a fost confirmata de Curtea Constituțională a Romaniei care, cu unanimitate de voturi, a constatat că initiativa legislativa a cetatenilor intitulată “Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii” indeplinește conditiile prevazute de art.74 alin.(1) și (2) din Constitutie.


Multumim tuturor celor care s-au implicat activ in campania noastra de strangere de semnaturi, avand in vedere ca este pentru prima data cand un proiect de lege ce reprezinta initiativa cetatenilor acestei tari a ajuns pe masa Parlamentului.
Urmeaza ca proiectul de lege sa intre in dezbatere parlamentara, fapt pentru care BNS va supune dezbaterii si aprobarii Consiliului National un plan de campanie publica. Acest plan de campanie publica isi propune sa sensibilizeze si sa obtina sprijin din partea membrilor Parlamentului Romaniei, indiferent de culoarea lor politica, si de asemenea isi propune sa mobilizeze atentia opiniei publice din Romania, a tuturor cetatenilor cu drept de vot, asupra modului in care prima initiativa civica cetateneasca este tratata de membrii Parlamentului.
Pe cale de consecinta invitam pe toti cei care vor sa ne fie alaturi in acest demers, indiferent ca sunt sau nu membri de sindicat, sa ne sustina in toate actiunile pe care le vom intreprinde incepand cu luna februarie a anului curent.
Facem de asemenea apel la tineri ca acestia sa ne sprijine in demersul nostru pentru ca multe din modificarile propuse de noi vin sa reduca vulnerabilitatile pe care le au tinerii in piata muncii care, concomitent cu celelalte masuri pentru stimularea ocuparii tinerilor in piata nationala, sa duca la diminuarea semnificativa a uneia din cele mai mari probleme cu care se confrunta tinerii si anume somajul.