agrostarBNS si conducerea Federației naționale sindicale ”Agrostar” solicită intervenția Guvernului României și Ministerului Fondurilor Europene (MFE) să deblocheze situația urgentă a contractelor de finanțare pentru ca industria alimentară să producă.

POAD* au trimis astăzi prelungirea scrisorilor de garanție de participare până la data de 30 iunie anul curent, în loc să semneze contractele!  

Este  vorba de 1,1 miliarde euro pentru producția și livrarea de alimente pentru peste 1 milion de persoane defavorizate, sume care sunt nefolosite de 2-3 ani!

In pofida repetatelor solicitări ale federației Agrostar, nu s-a realizat deblocarea acestor fonduri europene.

In consecință, conducerea Federației Agrostar solicită intervenția premierului României în vederea luării măsurilor care se impun împotriva celor care se fac responsabili de neutilizarea fondurilor europene și să angajeze persoane responsabile pentru semnarea urgentă a contractelor de finanțare, astfel încât industria alimentară să producă!  

Sursa: Federația Agrostar

* POAD - Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane sprijină acțiunile statelor Uniunii Europene menite să ofere asistență materială celor mai sărace categorii ale populației.
România oferă ajutoare alimentare și asistență materială de bază prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază (sub formă de pachete alimentare și mâncare preparată), de materialele școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și produse de igienă către persoanele cele mai defavorizate. 

 


Sursa: BNS si Federatia Agrostar