Salariatii din Filialele Hidroserv si Hidroelectrica SA, vor picheta vineri intre orele 11-15, sediul Ministerului Economiei si Mediului de Afaceri.
    Mitingul este un protest impotriva masurilor discretionare ale Administratorului Judiciar de la Hidroelectrica SA.  De asemenea mitingul are si scopul de a solicita MECMA sprijinul in salvarea Hidroenegeticii romanesti.
     Desi cauzele majore ale intrarii in insolventa a Hidroelectrica SA le constituie contractele cu asa zisii „ baieti destepti”, contractele foarte scumpe de retehnologizare, care nu au adus aport energetic dar care au incarcat foarte mult costul pe MWh ( la Portile de Fier spre exemplu ele reprezinta 45% din cost ) si costul ridicat al apei uzinate, Administratorul Judiciar a luat masuri impotriva salariatilor si a Hidroservurilor. Astfel desi a declarat ca managementul defectuos a contribuit la situatia Hidroelectrica, Remus Borza a dat afara 151 de salariati simpli, nici un director vinovat nefiind pe lista.
 
     De asemenea cu toate ca pentru retehnologizari s-a acceptat marirea costurilor, motivat de cresterea preturilor, pentru Hidroservuri lucrarile de mentenata au fost reduse la o treime din valoare, punandu-se sub semnul intrebarii siguranta in exploatare a instalatiilor.  
 
     Consideram ca reorganizarea si redresarea Hidroelectrica ar fi trebui facuta de specialisti in domeniul hidroenergetic si nu de firme de avocatura. Acesti specialisti exista in sistem, dar din pacate, ei au fost uitati de ani buni atat de Ministerul de resort care a adus in functii politruci si lipitori de afise, dar iata ca si de Administratorul Judiciar care desi declara ca vrea sa afle adevarul, se inconjoara de salariati cu functii, care fac parte din cei vinovati de situatia Hidroelectrica.      
 
      Asa cum am spus avem idei, avem solutii, dar nu suntem doriti la masa dialogului.
 
      Intrebarea care ar trebui pusa si pe care o si punem este : se doreste cu adevarat salvarea sectorului hidroenergetic sau sunt interese pentru schimbarea echipei de “baieti destepti”.
 
      PS. Sloganul Hidroelectrica a fost schimbat. Forta Hidroelectrica nu mai este apa.  Anuntam totusi pe cei care decid soarta societatii, ca rolul Hidroelectrica este unul complex si nu doar acela de producere a energiei electrice si cu atat mai putin a celei solare. Vorba cantecului  “ o fi soare, dar nu-l vad eu “