111919.05.2022, ora 10:30

GRAND HOTEL BUCHAREST, sala Fortuna, etaj 21 Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 4

În data de 19 mai, între 10:30 – 13:00 va fi organizată o Conferință al cărei principal subiect îl va constitui creșterea nivelului de conștientizare cu privire la situația lucrătorilor români în Germania, cu accent pe ramurile construcții, agricultură și industria cărnii, relevanța consilierii precum și ameliorarea legislației și reglementărilor europene.

Conferința este organizata de Blocul Național Sindical împreuna cu rețeaua Faire Mobilitaet, confederația sindicală DGB, și Friedrich Ebert Stiftung. Rețeaua sindicală Faire Mobilitaet din Germania se ocupă de aplicarea condițiilor juste și echitabile de muncă și plată pentru lucrătorii din statele membre ale Uniunii Europene care provin din Europa Centrală și de Est.

Sindicatele din România și Germania, alături de centrele pro-sindicale de consiliere şi-au unit forțele, creând o rețea internațională de centre de consultanta. Scopul acesteia este de a sprijini lucrătorii români veniți în Germania la muncă.

Anual, mii de români pleacă să muncească în Germania cu speranța că vor beneficia de condiții de muncă bune și că vor fi plătiți corect, însă speranța le este deseori spulberată de realitate. Când ajung acolo, lucrătorii uneori nu-și primesc salariile, sunt concediați de pe o zi pe alta sau sunt cazați în condiții insalubre.

La acest eveniment dorim să vă prezentăm colaborarea dintre Centrul BNS de informare și consiliere pentru lucrătorii români din străinătate si rețeaua susmenționata și vom analiza atent situația muncitorilor români de pe  piața muncii din Germania.

La conferință vor participa Ministrul Muncii din România, dl Marius Budăi, președintele BNS, dl. Dumitru Costin, dl Dominique John, coordonatorul rețelei Faire Mobilitaet si consilieri de limba romana din cadrul centrelor de consiliere germane, care vor vorbi despre cazurile cele mai des întâlnite si relevante, .

În acest context, vă invităm să participați la conferința organizată joi, 19 mai 2022, în intervalul orar 10:30-13:30, la GRAND HOTEL BUCHAREST, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 4.  

 

Informații suplimentare privind agenda evenimentului se regăsesc in documentul alăturat prezentului mesaj.

Vă rugăm să aveți amabilitatea de a ne confirma participarea la conferință, pe e-mail sau telefonic la:  e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel. 0724.046.455, Mirela Caravan sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., tel. 0749.158.801, Ioana Secară.

 

Cu speranța că programul vă permite să fiți alături de noi la acest eveniment, vă mulțumim anticipat și vă asigurăm de respectul nostru.

 

files/1-000-0000-00007/2022/Invitatie_Presa_-_Conferinta_19_mai_2022.docx

files/1-000-0000-00007/2022/Agenda_conferintei_FBW_DGB.pdf


Sursa: Departamentul de Presa BNS