AmbulanţaExperți în domeniul asistenței medicale de urgență cu bogata experiență practică în formarea profesională continuă, în parteneriat cu BNS Filiala Vrancea, organizează cursuri de prim ajutor.

Cursurile de prim ajutor sunt obligatorii pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare și se desfășoară conform Legii nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă. De asemenea, cursul de prim ajutor se adresează tuturor acelora care doresc să se pregătească pentru diverse situații care le pot pune în pericol sănătatea sau viața sau pur şi simplu doresc să își schimbe completeze competențele şi să înțeleagă situațiile de urgență.

Cursul are o durata de 42 ore şi este structurat pe mai multe module pe parcursul cărora participanții vor putea învăța suportul vital de bază, situații speciale în resuscitare, primul ajutor în diferite situații.

  • Modul 1: Managementul cailor aeriene şi respirația
  • Modul 2: Suportul vital de baza şi defibrilarea externă automată
  • Modul 3: Situații speciale în acordarea primului ajutor

 

Cursul are un pronunțat caracter practic şi este susținut de cadre medicale specializate. Pentru o achiziție completă de competențe specifice se utilizează resurse materiale adecvate şi avansate, de la manechine de test / exercițiu până la defibrilatoare.

 

Cursul va fi disponibil  începând cu 15.08.2022

Pentru informații sau înscrieri contact la:

Telefon: 0724915428

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

INFO UTILE

Acordarea primului ajutor in cazul situațiilor de urgență, conform Legii nr. 319/2006 – Legea Sănătății şi Securității în Munca, art.10 (alin. 1, 2, 3) care prevede obligația angajatorului de a lua masurile necesare pentru acordarea primului ajutor prin desemnarea lucrătorilor care aplica masurile de prim ajutor, nerespectarea acestei obligații constituind contravenție sancționată cu amenda.

 

Numărul lucrătorilor desemnați sa acorde primul ajutor , trebuie sa fie adecvat mărimii si/ sau riscurilor specifice companiei/ instituției și se stabilește cu consultarea medicului de medicină muncii.

 

Cui se adresează cursul de prim ajutor?

  • Persoanelor juridice – companii și instituții, pentru îndeplinirea obligațiilor legale;
  • Persoanelor fizice interesate.

 

Salvatori pot fi:

  • persoane instruite să acționeze în caz de necesitate la locul de muncă;
  • persoane martore la accident;
  • colegi de muncă;
  • angajați cu vechime in companie/ instituție care cunosc riscurile specifice locului de muncă, căile de evacuare de urgență, starea de sănătate a colegilor, mijloacele de alerta;
  • persoane care acționează rapid si care nu se pierd ușor cu firea în situații critice.

 


Sursa: Filiala BNS Vrancea