cte grozavestiSindicatul Liber Independent din cadrul Sucursalei Electrocentrale București, afiliat la Blocul Național Sindical informează că a transmis un Memoriu către liderii coaliției de guvernare - președintele PSD, Marcel Ciolacu, președintele PNL, Nicolae Ciucă și președintele UDMR, Kelemen Hunor - și primarului municipiului București, Nicușor Dan.

Pe această cale, Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București atrage atenția asupra problemelor economice grave cu care se confruntă Societatea Electrocentrale București SA și salariații săi. Sindicatul propune două soluții pentru salvarea ELCEN de la faliment: 

-aprobarea de către Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut către Primăria Municipiului București pentru acoperiraea datoriilor acumulate de Compania Municipală Termoenergetica la producătorul de energie termică, Electrocentrale București SA

-acordarea unei sume considerabile din fondul de urgență al Guvernului pentru sistemul centralizat de încălzire al Municipiului București

 

Sindicatul Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București menționează că este deschis colaborării cu reprezentanții conducerii Electrocentrale București. În cazul în care soluțiile menționate nu vor fi implementate, poate exista posibilitatea izbucnirii unor conflicte majore, în prag de iarnă, cu afectarea implicită a întregii populații din Municipiul București. 

 

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală și asigură energia termică pentru 550 de mii de apartamente din București. În 2021, a primit din fondul de rezervă al Guvernului aproximativ 15 milioane de lei, în timp ce electrocentrale asemănătoare din alte orașe ale țării au primit 800 de milioane de lei. 

 

PERSOANĂ DE CONTACT:

președintele Sindicatului Liber Independent din Sucursala Electrocentrale București:

0767.755.635

 


Sursa: Sindicatul Liber Independent din cadrul Sucursalei Electrocentrale Bucure?ti