publisind 2021Federatia PUBLISIND afiliata la Blocul National Sindical, totalizand 35.000 de membri din domeniile administratie publica centrala si locala, asistenta sociala, politie si politie de frontiera, grefa judiciara, penitenciare si probatiune, sport si tineret, finante si control financiar, mediu si RA-APPS, a declansat proteste incepand cu data de 31 decembrie 2020 (data la care sindicatele afiliate PUBLISIND au organizat mitinguri la prefecturi si la sediul MAI) in reactie la adoptarea OUG nr. 226/2020 prin care este suspendata aplicarea Legii 153/2017.

Revendicari generale:

  • eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public;
  • aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor;
  • un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.

publisind 2021Revendicari:

• eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public;

• aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor;

• un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.

snlp 2008Sindicatele din Politia Romana si din Politia Penitenciara, afiliate la Federatia PUBLISIND protesteaza:

pentru eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public,

pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor,

pentru un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum,

precum si pentru conditii decente de munca!

National 2020 december 2Romania a crescut in toti acesti ani nesustenabil si cu intensificarea inegalitatilor.

Dezvoltarea insotita de accentuarea inegalitatilor nu este o caracteristica a tarilor ce recunosc modelul social european. Preocuparea pentru o utilizare mai eficienta a resurselor a lipsit din abordarea cresterii in Romania. Forta de munca ieftina a fost principala parghie pentru atragerea investitiilor.

Dupa 10 ani de crestere economica aproape constanta nu reusim sa reducem decat intr-o masura nesemnficativa decalajele fata de media statelor UE.

National 2020 december 2Blocul National Sindical va organiza duminica, 20.12.2020, incepand cu ora 11.00, o videoconferinta de presa avand ca tema Planul de Redresare si Rezilienta.

Consideram ca PNRR ar trebui sa reflecte agenda nationala viitoare a Romaniei pentru reforme si investitii, concepute in conformitate cu obiectivele de politica ale UE, axate in jurul tranzitiei verzi si tranzitiei digitale. Aceasta oportunitate ar trebui maximizata in utilizare, vizand proiecte de investitii mature ce pot fi finalizate intr-o perioada scurta de timp si in acelasi timp care sa antreneze coeziune economica, sociala dar si regionala.