o fmeiÎn fiecare an, în data de 25 noiembrie, lumea întreagă celebrează Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, începând cu anul 1999. Data a fost stabilită de Organizația Națiunilor Unite.

ambulantaBlocul Național Sindical atrage atenția că serviciile publice de ambulanță sunt sabotate de către Departamentul pentru Situații de Urgență!

Deși intervin în peste 90% din cazuri medicale urgente la nivel național, serviciile de ambulanță au un parc auto deplorabil!

locul Național Sindical a colectat date de la toate serviciile de ambulanță, cu ajutorul Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”, care sunt mai mult decât îngrijorătoare și le pune la dispoziția opiniei publice.

rezultat excelent pentru nationala de handbal a romaniei cum ne putem califica in semifinale la european 3 size6Blocul Național Sindical (singura confederație sindicală din România care reprezintă sportivi din mai multe discipline), împreună cu afiliatul său Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) își exprimă indignarea pentru modul reprobabil în care cuplul de arbitre austriece- Ana Vranes și Marlis Wenninger- au arbitrat, în această seară, un meci decisiv pentru Naționala de handbal feminin a României.

steag bnsSalariul minim nu mai este incepand din acest an doar o decizie luata politic in parametrii stabiliti exclusiv la nivel national. Pana in 15 noiembrie 2024 statele membre au termen pentru pregatirea si aplicarea Directivei (UE) 2022/2041 a Parlamentului European si a Consiliului din 19 octombrie 2022 privind salariile minime adecvate in Uniunea Europeana.

In acest moment ne aflam departe de multe din jaloanele instituite de Directiva adoptata luna trecuta, indiferent daca ne referim la indicatorii ce stau la baza evaluarii gradului de adecvare a salariului minim, la gradul de acoperire a lucratorilor prin contracte colective de munca sau la datele disponibile pentru o analiza pertinenta referitoare la salariul minim.

anesOrganizația de Femei a Blocului Național Sindical anunță semnarea unui acord de parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse.

Obiectivul parteneriatului îl constituie educarea persoanelor de sex feminin pentru rezolvarea diverselor probleme cu care acestea se confruntă în viața de zi cu zi, la locul de muncă sau chiar acasă, în familie. Decizia a fost luată în urma întâlnirii de astăzi dintre doamna Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și domnul Dumitru Costin, președinte al Blocului Național Sindical.