CAMPANIA „Vezi ce votezi!”
Featured

CAMPANIA „Vezi ce votezi!”

 

La împlinirea a 32 de ani de activitate, Blocul Național Sindical, confederație sindicală reprezentativă cu peste 300.000 de membri, lansează campania de informare „Vezi ce votezi!”. În cadrul acestei campanii ne propunem să informăm cetățenii, fără partizanate, despre orice tip de inițiativă legislativă care poate aduce rău sau bine în viața lor.

De asemenea, ne dorim să îi familiarizăm cu proiectele legislative, explicându-le toate consecințele acestora. În principal, subiectele campaniei vor trata schimbări legislative care au loc pe piața muncii.

Prin intermediul campaniei, membrii Blocului Național Sindical și opinia publică nu vor afla doar ce implicații au proiectele legislative / actele normative care ajung pe masa Parlamentului României, ori pe masa Guvernului, ci vor fi prezentați și inițiatorii acestora.

Considerăm că este nevoie de o astfel de campanie în țara noastră din moment ce piața muncii se degradează de la o zi la alta, iar decidenții nu par preocupați să lupte pentru a schimba lucrurile în bine. Statisticile Ministerului Muncii arată că România este țara salariului minim. Avem peste 1,2 milioane de salariați care trăiesc de la o lună la alta cu un venit net de aproximativ 1.800 de lei. Avem un număr dublu al salariaților plătiți cu salariul minim comparativ cu restul statelor europene. În plus, ne confruntăm cu criză a forței de muncă fără precedent.

Ca să rezolvăm aceste probleme, este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi. Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât atunci când „Vezi ce votezi!”