„Fii calificat! Ajutor pentru accesul pe piata muncii in microregiunea Valea Jiului”

Accesează: Comunicat de Presă - Deschidere Proiect

 

Poster A Be Qualif RCA

În perioada 26.11.2020 – 25.05.2022 Blocul Național Sindical implementează proiectul „Fii calificat! Ajutor pentru accesul pe piata muncii in microregiunea Valea Jiului”, proiect finanțat de Fondul Social European prin Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea nivelului de competente profesionale a 101 someri si/sau persoane inactive, cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilitati, persoane cu nivel redus de educatie, din microregiunea Valea Jiului (Petrosani, Petrila, Aninoasa) si cresterea gradului de ocupare in corelare cu nevoile pietei muncii. Proiectul urmareste implementarea unui set complex de masuri personalizate si integrate, care vizeaza imbunatatirea accesului la piata muncii, precum si cresterea gradului de insertie profesionala si indirect, sociala, prin imbunatatirea aptitudinilor si competentelor grupului tinta vizat.

Proiectul va contribui la realizarea obiectivului specific al programului si apelului prin furnizarea de servicii de informare si consiliere profesionala, servicii de mediere a muncii, precum si organizarea si derularea de programe de formare profesionala continua corelate cu nevoile pietei muncii pentru un numar de 101 persoane, in scopul cresterii gradului de ocupare a somerilor si persoanelor inactive din microregiunea Vaii Jiului.