Daniel Craig, îmbrăcat în femeie, împotriva discriminării de gen

INFO

1 august 2011

Protagonistul agentului "007" din franciza "James Bond", Daniel Craig, a apărut într-un scurtmetraj lansat de ziua femeii, îmbrăcat în femeie, pentru o campanie ce luptă împotriva inegalității dintre sexe.

 

Clipul durează două minute și îl înfățișează pe actorul britanic purtând rochie, pantofi cu toc, o perucă blondă și machiat. Filmulețul începe cu un Daniel Craig îmbrăcat într-un costum bărbătesc de culoare închisă și mai apoi încurajat de vocea actriţei Judi Dench, interpreta personajului "M" din franciza "James Bond", să își imagineze dacă ar fi femeie,cum ar fi viața lui.

 

"James Bond este provocat de să se gândească la inegalitatea dintre sexe, iar eu sper că acest film îi va încuraja pe spectactori să facă acelaşi lucru", a declarat regizoarea scurtmetrajului.

"Suntem egali, nu-i aşa, 007? Şi totuşi suntem în 2011 şi un bărbat câştigă mai mult decât o femeie, chiar şi pe acelaşi post", începe filmul antidiscriminare cu Daniel Craig în rolul principal.

Vocea feminină din clip mai spune că bărbaţii au şanse mai mari la o carieră politică sau la un job de manager al unei companii. Sunt amintite şi zecile de mii de femei care îşi pierd locul de muncă anual fiindcă rămân însărcinate.

"Fiind aşa atras de femei, mă întreb dacă ai vrea să ştii cum este să fii femeie", îi mai spune vocea lui Daniel Craig, moment în care el dispare din cadru ca să reapară îmbrăcat în haine de femeie.

Femeile sunt reponsabile pentru două treimi din munca depusă la nivel mondial şi totuşi câştiga doar 10% din venitul total si detin 1% din proprietăţi. Este, probabil, vestea care l-a făcut pe Daniel Craig să poarte perucă, machiaj, fustă şi tocuri pentru a susţine eforturile unei campanii menite să diminueze discriminarea împotriva femeilor.

"Deci, suntem egali? Până când răspunsul este DA nu trebuie să încetăm să punem această întrebare", se încheie clipul.

Vezi videoclipul aici :http://www.unica.ro/cache/video/detalii-video/video/daniel-craig-femeie-discriminare.html

Sursa: Video: Daniel Craig, îmbrăcat în femeie, împotriva discriminării de gen : Timp Liber : Unica