Mesajul BNS de Ziua Internațională pentru eliminarea discrimării rasiale

Astăzi este Ziua Internațională pentru eliminarea discriminării rasiale. Cu această ocazie, Blocul Național Sindical, organizație sindicală reprezentativă cu peste 300 de mii de membri în componență, atrage atenția că discriminarea rasială continuă să afecteze milioane de muncitori de pe întreg globul și astăzi, fiindu-le încălcate demnitatea, respectul și egalitatea de șanse.  

Președintele BNS, Dumitru Costin: Semnal de alarmă cu privire la procesul migraționist al forței de muncă al României

Blocul Național Sindical informează că președintele Blocului Național Sindical, domnul Dumitru Costin, a luat parte în data de 15 martie 2022, la evenimentul ,,Muncă rezonabilă în Europa”, dedicat migrației, eveniment organizat la Berlin, Germania, de Fundația Friedrich Ebert. Evenimentul și-a propus să arate oportunitățile și obiectivele care trebuie puse în practică pentru o piață a muncii corectă la nivelul Uniunii Europene.

Miting de protest la Ministerul Sportului, Joi, 23 martie 2023, ora: 12.00

Sindicatul Național Sport și Tineret, organizație afiliată la Federația PUBLISIND / Blocul Național Sindical, sindicat care reprezintă salariați din: Cluburi Sportive, Direcții Judeţene pentru Sport și Tineret, Complexuri Sportive Naționale, Centrul Naţional de Formare și Perfecţionare a Antrenorilor, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, Ministerul Sportului și Federaţiile Sportive Naţionale, organizează un miting de protest la sediul Ministerul Sportului din strada Vasile Conta, nr.16, sector 2, București, în ziua de joi, 23 martie 2023, începând cu ora: 12.00, protest împotriva inechităților, a furturilor din bugetul Sportului și a politicilor anti-sport-național promovate de actualul ministru al Sportului, Eduard Novak.

Lansare Ghid privind hărțuirea pe criterii de sex și hărțuire morală la locul de muncă

Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin a participat ieri, alături de președinta Organizației de Femei a Blocului Național Sindical, Violeta Andrei la evenimentul de lansare a Ghidului privind hărțuirea pe criterii de sex și hărțuirea morală la locul de muncă, eveniment organizat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

BNS a informat Comisia Europeană cu privire la nivelul extrem de ridicat de inechitate și inegalitate socială din România, rezultat direct al politicilor publice promovate în ultimii ani

În cadrul unei sesiuni de informare cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema politilor sociale, derulată astăzi, 13 martie 2023, Blocul Național Sindical a furnizat o radiografie a situației sociale actuale din România, explicând motivele proliferării unui model de creștere economică bazată pe inechitate și inegalitate socială. 

Blocul Național Sindical, campanie comună cu Asociația ,,Politeia” pentru introducerea în programa școlară a unor noțiuni privind drepturile la locul de muncă

Blocul Național Sindical se alătură campaniei de susținere a includerii în programa școlară a unor noțiuni privind drepturile la locul de muncă, campanie demarată de Asociația ,,Politeia”.

Duminică, 12 martie 2023, ora 11.00 - Sesiune de informare dedicată lucrătorilor români din Germania

Duminică, 12 martie 2023, de la ora 11:00  (ora României), Centrul de Consiliere pentru Românii care lucrează în străinătate din cadrul Blocului Național Sindical organizează o sesiune de informare pentru cei care vor să lucreze sau lucrează deja în Republica Federală Germania.

Cei interesați pot afla informații utile despre:

  • ce drepturi au
  • ce obligații au
  • la ce să fie atenți când semnează contractele

BNS îi cere premierului să convoace CNTDS și Comitetul de monitorizare al PNRR

Blocul Național Sindical informează că a transmis astăzi, 10 martie 2023, o adresă către Guvernul României, în atenția prim-ministrului Nicolae-Ionel CIUCĂ și a ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan-Marcel BOLOȘ, pentru convocarea de urgență a Consiliului Național Tripartit (CNT) și a Comitetului de Monitorizare al Planului Național de Redresare și Reziliență.

Blocul Național Sindical informează că Uniunea Europeană ratifică Convenția de la Istanbul pentru combaterea violenței împotriva femeilor

După o întârziere de șase ani, Consiliul European a deschis, în sfârșit, calea pentru ratificarea de către UE a Convenției de la Istanbul pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

Confederația Europeană a Sindicatelor solicită acum Consiliului să elimine toate obstacolele în calea ratificării de către statele membre a Convenției 190 a Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

 

INVITAȚIE DE PRESĂ

Blocul Național Sindical va organiza în data de 21 februarie 2023, la  Brașov, o dezbatere având ca temă inovarea în formarea profesională, dar și în comunicarea organizațională a partenerilor sociali.

Evenimentul va avea loc în sala de conferințe din cadrul Grand Restaurant Brașov (Strada Mihail Kogălniceanu 15, Brașov) în prezența domnului Dumitru COSTIN, președinte al Blocului Național Sindical.

BNS lansează PACTUL NAȚIONAL PENTRU OCUPARE ȘI FORMARE

Doar 17,5% din companiile din România au organizat în 2020 cursuri de formare continuă pentru lucrătorii proprii, media europeană a fost în același an 67,4%.[1] În acest context, având în vedere și faptul că 2023 este anul european al competențelor, Blocul Național Sindical lansează inițiativa unui Pact național pentru ocupare și formare, invitând la dialog partenerii sociali reprezentativi.

Un nou membru în familia BNS

Sindicatul ROMBAT Bistrița a devenit recent membru al Federației IndustriAll BNS și, implicit, s-a alăturat marii familii BNS.

Sindicatul ROMBAT Bistrița este format din aprox 600 de membri, lucrători în cadrul companiei ROMBAT SA. Președintele ales al sindicatului este Claudiu-Florin Pop.