Featured

COMUNICAT DE PRESĂ

BNS își propune ca minim 100.000 de persoane să fie conștientizate cu privire la importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă până la finalul anului

Blocul Național Sindical informează că a lansat, în parteneriat cu Asociația Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), proiectele Digital Skills Training și „DigiLab+” prin care oferim cursuri de dezvoltare a competențelor IT pentru 640 de lucrători.

Astfel, Blocul Național Sindical (BNS) și Asociația Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR) vin în ajutorul companiilor pentru a se putea dezvolta și pentru a furniza programe de formare și instruire online, dar și în sprijinul angajaților care, la rândul lor, își pot dezvolta compentețele și cunoștințele în domeniul digital - totul cu sprijinul nostru și fără costuri.

Proiectele vor viza angajatorii, din toate regiunile de dezvoltare din țară, care își desfășoară activitatea în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI și vor avea ca principal obiectiv conștientizarea acestor angajatori privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă, punând accent în special pe necesitatea dezvoltării competențelor digitale ale angajaților.

Durata cursurilor este de 80 de ore și se vor desfășura pe o perioadă de două săptămâni. Angajații se aleg astfel cu noțiuni de bază sau avansate în acest domeniu, ce pot fi puse în aplicare la locul de muncă. La finalul cursurilor, participanții vor dobândi calificări în domeniul digital recunoscute de Autoritatea Națională de Calificare.

De asemenea, în cadrul proiectelor „Digital Skills Training” și „DigiLab+”, vor fi organizate și 8 eveniment regionale „Tech Day” în cadrul cărora vor fi prezentate beneficiile învățării pe tot parcursul vieții, ale dezvoltării competențelor digitale în rândul angajaților și vor fi prezentate exemple de bune practici în domeniul digitalizării.

Prin intrmediul celor două proiecte, Blocul Național Sindical (BNS) își propune ca până la finalul anului cel puțin 100.000 de persoane să fie conștientizate cu privire la importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă.

Companiile și persoanele interesate să participe la aceste poriecte se pot înscrie, pentru ”Digital Skills Training” la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., iar pentru ”DigiLab+” la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mai multe detalii despre condițiile de participare regăsesc aici:

Digital Skills Training: https://bit.ly/3nyU85q

DigiLab+: https://bit.ly/3LY0K7v