COMUNICAT DE PRESĂ - BNS anunță deschiderea a patru centre suport pentru organizatiile membre

  • Blocul Național Sindical anunță deschiderea a patru centre suport pentru organizatiile membre cu scopul de a oferi sprijin lucrătorilor din diferite zone ale țării

 Blocul Național Sindical (BNS) are plăcerea de a anunța un proces semnificativ de consolidare instituțională, prin deschiderea a patru centre suport în patru regiuni ale țării. Aceste centre sunt dedicate deservirii nevoilor membrilor de sindicat și a lucrătorilor care doresc să se alăture în viitor mișcării sindicale.

Noile centre suport au fost deschise în București, Brăila, Craiova și Cluj. Aceste locații au fost selectate strategic pentru a acoperi o arie geografică cât mai extinsă și pentru a facilita accesul lucrătorilor din diverse sectoare de activitate la servicii esențiale oferite de BNS, atât în teren, cât și în format online. Echipele BNS din aceste centre sunt formate din experți specialiști în dreptul muncii, economie și comunicare/recrutare.

Acest proces de consolidare instituțională este derulat de Blocul Național Sindical, în calitate de beneficiar, prin proiectul „BNS, o confederație sindicală pentru Mileniul III”, cod SMIS 302344, proiect finanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027, având ca obiectiv principal creșterea capacitații BNS și a structurilor afiliate acestuia, de a acționa în calitate de partener social relevant în cadrul proceselor specifice dialogului social la toate nivelurile.

Obiectivele centrelor suport includ:

  • Consultanță și asistență juridică: Consiliere juridică pentru organizațiile membre și membrii acestora, pregătire pentru reprezentare în instanță și reprezentare în fața autorităților, asistență în redactarea și administrarea contractelor colective de muncă, consultanță privind legislația muncii.
  • Suport în negocierea contractelor colective de muncă: Suport în elaborarea și negocierea contractelor colective de muncă, cât și a acordurilor colective în vederea asigurării unei salarizări corecte, condiții de muncă echitabile cât și în vederea obținerii unor beneficia corespunzătoare ca urmare a proceselor de negociere colectivă. Consultanță în strategia de negociere, mediere între părțile implicate, analiză și îmbunătățire a propunerilor de contracte colective.
  • Consultanță în comunicare: Dezvoltarea strategiilor de comunicare, traininguri de comunicare pentru liderii sindicali, gestionarea crizelor de comunicare, crearea de materiale informative și de promovare.
  • Recrutare și crearea de noi organizații: Exercitarea drepturilor fundamentale ale omului, cu mar fi libertatea de asocieiere, dreptul la negociere colectivă și dreptul la grevă, sunt esentiale pentru o democrație sănătoasă. În acest sens, ne propunem extinderea mișcării sindicale prin atragerea de noi membri și prin formarea de noi organizații sindicale. Derularea de campanii de recrutare, oferirea de consultanță în înființarea de noi sindicate, training pentru liderii noilor organizații, suport logistic și operațional pentru noile structuri sindicale.

Locațiile centrelor suport BNS și zonele pe care acestea le deservesc:

  • București: Turturelelor, nr. 11A, sector 3, Phoenicia Business Center, cladirea C, etaj 3

(București, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Ialomița)

 

  • Brăila: A.I.Cuza, nr. 32, etaj 2, bir. 2-3

(Brăila, Galați, Vrancea, Buzău, Tulcea, Constanța, Iași, Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani)

 

  • Craiova: Decebal, nr. 5-7

(Dolj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad)

 

  • Cluj: Constantin Dobrogeanu Gherea, nr. 17

(Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud,  Maramureș, Sălaj, Bihor, Satu-Mare)

Deschiderea acestor centre reflectă angajamentul Blocului Național Sindical de a sprijini activ membrii de sindicat și de a promova drepturile lucrătorilor la nivel național.

Invităm toți lucrătorii interesați să contacteze centrele enumerate mai sus la adresele: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a beneficia de serviciile noastre și pentru a se alătura mișcării sindicale.