Featured

COMUNICAT DE PRESA Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală, afiliată la Blocul Național Sindical, a lansat campania „ȘI NOI EXISTĂM” în contextul în care Poliția Locală este singura structură bugetară din România care nu primește sporuri pentru activitățile desfășurate în zilele de week-end și în zilele sărbători legale.

„Stimați guvernanți, vă atragem atenția să aveți în Vedere introducerea personalului din Poliția locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare națională, ordine publică și securitate națională, la art. III alin (2) în proiectului de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative “2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) în anul 2024, pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţişti, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională precum și de personalul poliției locale, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislaţia aferentă lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă).

Menționăm că suntem singura structură bugetară din România care își desfășoară activitatea în zilele de week-end și sărbători legale și care nu primește acest spor” transmit sindicaliștii.

Față de acest aspect, polițiștii locali vor purta o banderolă de culoare albă în timpul efectuării serviciului în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale pentru a fi vizibili și a arăta că și ei există.

          CONTACT: FNSU Poliția Locală, Eugen Țone, 0722609301