Featured

Federația AGROSTAR, afiliată la BNS, protest mâine în fața Guvernului

Având în vedere lipsa de reacție la apelurile transmise Guvernului României și Camerei Deputaților pentru deblocarea proiectului de lege Plx 10/23, constând în uniformizarea salarizării personalului Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, instituție publică în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Sindicatul Național APIA afiliat la Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR, va organiza în data de 4 mai 2023, un miting de protest în Piața Victoriei, începând cu ora 11.00 până la ora 14.00.
Vor participa la acțiunea de protest peste 1000 de angajați ai APIA, membri ai Sindicatului Național APIA.


Ne exprimăm profunda dezamăgire și indignare la modul în care suntem priviți de către Guvernul României. Suntem cei ce derulează anual peste 15 miliarde de lei care intră în buzunarele mereu goale ale fermierilor români. Derulăm anual peste 100 de scheme de plăți, măsuri și submăsuri, primim , gestionăm și autorizăm aproape 1 milion de cereri de plată, structura de personal de la APIA fiind subdimensionată.
Și ce am cerut? Nu sporuri, nu sume suplimentare pentru timpul lucrat peste program, ci doar îndreptarea unei erori. Rezolvarea unei nedreptăți care persistă din momentul în care, prin Legea nr.153/2017 APIA a fost pusă în mod ERONAT pe 2 anexe de salarizare.
Protestele care vor începe se vor derula pe o perioadă nedeterminată, până când coaliția aflată la guvernare va repara această nedreptate!