I N F O R M A R E D E P R E S Ă

Blocul Național Sindical informează că, astăzi, 25 august 2023, la sediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, a avut loc o întâlnire între președintele BNS, Dumitru Costin și ministra Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, alături de reprezentanți ai Ministerului Educației- la nivel de secretar de stat-, ai Asociației Naționale a Comitetelor Sectoriale, Asociației Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională, Consiliului Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România, Confederației Patronale Concordia. Întâlnirea a avut ca temă cele aproape 700 de standarde ocupaționale care urmau să fie desființate de la data de 1 septembrie 2023.

În urma întâlnirii, s-a luat decizia emiterii unui ordin comun al miniștrilor Muncii și Educației prin care să fie prorogat termenul de eliminare a standardelor ocupaționale până la data de 31 decembrie 2024.

De asemenea, s-a stabilit înființarea unui grup de lucru, începând cu luna septembrie, aflat în coordonarea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, care să realizeze un plan de măsuri pentru a îmbunătăți cadrul de reglementare a pieței de formare a adulților din România.

Reamintim că Blocul Național Sindical a lansat, în data de 3 august 2023, un apel public către ministra Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura-Oprescu, pentru a salva aproximativ 700 de ocupații din România care riscau să dispară de la data de 1 septembrie 2023, în urma unor decizii luate de Autoritatea Națională pentru Calificări.