Featured

Mesajul președintelui Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, referitor la organizarea protestului angajaților din construcții în data de 26 iulie 2023

Federatia Generala a Sindicatelor „Familia”, organizație sindicală reprezentativă la nivel național pentru sectorul construcții și materiale de construcții, afiliată la Blocul National Sindical (BNS), va purta pe umeri responsabilitatea de a lupta pentru drepturile si interesele lucrătorilor din acest domeniu esențial dezvoltării naționale. Împreună, ne-am mobilizat pentru a organiza un protest masiv în Piața Victoriei din București, miercuri, 26 iulie 2023, și avem nevoie de sprijinul vostru, al membrilor federațiilor sindicale afiliate BNS, pentru a ne asigura că acest protest devine o manifestare de amploare și succes, cu impact semnificativ asupra decidenților și opiniei publice.

Nu putem sta deoparte și privi cum drepturile noastre sunt subminate de catre Guvern. Prin eliminarea facilităților fiscale din construcții, vor fi afectate veniturile nete ale lucrătorilor din acest domeniu, siguranța la locul de muncă, calitatea vieții lor și a familiilor acestora. Este o amenințare care ne afectează pe toți, indiferent de afilierea sindicală. Astfel, doar prin solidaritate putem face o schimbare reală și durabilă.

În acest moment, din informațiile care răzbat în spațiul public, prin modifcările de Cod fiscal, ca de obicei, forța de muncă va fi din nou sancționată. Avem nevoie de sprijinul membrilor noștri din federațiile sindicale afiliate BNS pentru a face ca vocea noastră să fie auzită și respectată. Estimăm că modificările aduse Codului fiscal, propuse de guvernanți, în mod total netransparent, fără consultări, vor lovi nu numai în acest domeniu, ci și în alte categorii de salariați.

Astfel, vă invit, pe toți, să luați parte la acest eveniment de o importanță majoră pentru drepturile și interesele noastre. Miercuri, 26 iulie 2023, vă așteptăm cu entuziasm în Piața Victoriei din București, începând cu ora 09:00.

Cerem în mod ferm Guvernului o abordare transparentă atunci când vine vorba de astfel de decizii! Vrem ca vocea noastră să fie ascultată și ca propunerile alternative pe care le avansăm să fie tratate în mod corespunzător. Transparența este esențială pentru a ajunge la soluții echitabile și benefice pentru bugetul consolidat, mediul de afaceri și, nu în ultimul rând, pentru salariați.

Ținând cont de temperaturile ridicate anticipate pentru acea zi, vă rog să vă asigurați că veniti echipați corespunzator pentru a face față căldurii, purtând haine lejere și, de asemenea, să aveți la voi sticle de apă pentru a vă hidrata constant.

Vă încurajez să purtați șepci, tricouri și steaguri cu însemnele organizațiilor din care faceți parte. De asemenea, aduceți cu voi și pancarte sau bannere în care să vă exprimați nemulțumirea față de intenția Executivului de a adopta modificări ale Codului fiscal fără negocieri transparente. Cu cât vom fi mai vizibili și mai numeroși, cu atât mai puternic va fi mesajul nostru.

Să arătăm că suntem uniți și hotărâți să luptăm pentru drepturile noastre! Căldura de afară nu ne va impiedica să ne facem auziți! Să fim o prezență impresionantă, pașnică și hotărâtă în Piața Victoriei, demonstrând că știm să susținem interesele lucrătorilor pe care îi reprezentăm.

Vă așteptăm cu entuziasm și cu determinarea de a face o schimbare reala în interesul nostru comun. Un protest de succes depinde de noi, de unitatea noastră și de voința de a merge până la capat!