Featured

Ședință importantă a Organizației de femei BNS cu ministrul Muncii, Simona Oprescu

Organizația de Femei din Blocul Național Sindical informează că, în data de 3 octombrie 2023, a avut loc o ședință de lucru a ministrului Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, împreună cu partenerii sociali, pe tema posibilității ratificării Convenției Organizației Internaționale a Muncii (OIM) nr. 190, care se referă la violența și hărțuirea în lumea muncii.

Obiectivul Organizației de femei a Blocului Național Sindical, comunicat ministrului Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, este să determine Guvernul și Parlamentul României să inițieze procesul de ratificare a acestei convenții cruciale până la finalul acestui an.

Reamintim că, anul trecut, în data de 28 aprilie, înainte de sărbătoarea Muncii, celebrată anual la 1 mai, organizația noastră a semnat și trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României și Parlamentul României pentru ratificarea în regim de urgență a acestei convenții. Subliniem importanța faptului că eliminarea hărțuirii și violenței trebuie să devină o parte integrantă a politicilor de Sănătate și Securitate în Muncă (SSM).

Suntem mândri de angajamentul nostru și vă încurajăm să vă alăturați acestei cauze cruciale! Prin unirea forțelor noastre, vom continua să luptăm pentru un mediu de muncă sigur și echitabil pentru toți!

1

5

7

2