Featured

BNS, întâlnire cu ministra Muncii și Solidarității Sociale în contextul grevei angajaților de la Casele de Pensii

Astăzi, reprezentanții BNS au avut o întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale cu ministra Simona Bucura-Oprescu. Tema discuțiilor a fost despre cele două revendicări ale angajaților Caselor de Pensii pe care Blocul Național Sindical îi reprezintă. 

La nivelul Casei Naționale de Pensii Publice există diferențe salariale de pana la 1.500 lei pe salariul net, între angajați care practică aceeași muncă și ocupă aceeași funcție.. Vorbim de oameni care fac același tip de activitate, aceeași complexitate a muncii. 
Ministrul Muncii a fost de acord cu impunerea unei întâlniri de urgență cu participarea prim-ministrului Ion Marcel Ciolacu și a ministrului Finanțelor Ion Marcel Boloș. Această soluție de reparații salariale va trebui aplicată și la alte instituții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. 

A doua temă majoră a discutată fost despre nevoia imperioasă de investiții în sistemul de pensii. Ne referim aici la softuri, la modul în care se calculează pensiile. Calcularea încă se face cu pixul in 2023!!! Același lucru se întâmplă și când vine vorba de pensiile magistraților stabilite prin hotârâri judecătorești. 

La capitolul reprezentării instituției în instanțe sunt alte probleme grave. Doar la Casa Județeană de Pensii Ilfov sunt 7.000 de dosare de reprezentat la 7 juriști din instituție.

Blocul Național Sindical consideră că fără aceste investiții absolut necesare, România nu își poate atinge obiectivele asumate.

La finalul întâlnirii, Ministrul Muncii a promis că va depune toate eforturile pentru a rezolva aceste probleme. 

Pânâ la soluționarea revendicărilor angajaților din CNPP, reprezentați de Blocul Național Sindical, greva continuă.