- Sindicaliștii Poștei, afiliați BNS, își fac auzită vocea. Cer transparență și salarii corecte
- Angajații Poștei cer transparență. Ministerul Cercetării promite soluții
- Consiliul de Administrație al Poștei, convocat. Se stabilește calendarul pentru rezolvarea problemelor sindicatelor
Astăzi, o delegație formată din 10 membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), afiliat la BNS, alături de președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, au participat la o discuție cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării ca urmare a protestului organizat de membri de sindicat în fața instituției.
În cadrul discuțiilor, membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), afiliat la BNS, au reclamat ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, lipsa dialogului cu cei din conducerea Poștei Române și au reclamat faptul că salarizarea în instituție stă doar în pixul directorului general Valentin Ștefan. De asemenea, sindicaliștii au solicitat respectarea contractului colectiv de muncă și au cerut salarii transparente și motivante, având în vedere că în prezent 80% dintre angajații Poștei Române sunt plătiți cu salariul minim.
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizări, domnul Bogdan Ivan Gruia, a dat asigurări că ancheta Corpului de Control se va încheia curând, de curând fiind implicați specialiști antifrauda și DLAF - angrenați pentru a face față volumului uriaș de muncă din cadrul controlului demarat la Compania Națională Poșta Română.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării este la curent cu absolut tot s-a reclamat de către angajați, sindicate și alte entitați.
Mâine dimineața, la ora 09:00, la sediul ministerului, va fi convocat Consiliul de Administrație și managamentul Poștei pentru a fi stabilit un calendar pentru rezolvarea problemelor reclamate de sindicaliști:
Lipsa unui sistem de salarizare transparent, motivant şi nediscriminatoriu
- Riscul uriaş ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, de la 01 ian. 2024, Poşta Română să intre în procedură de insolvenţă sau să concedieze multe mii de angajaţi;
- Lipsa politicilor coerente de dezvoltare şi sustenabilitate a Companiei Naţionale Poşta Română
- Lipsa de transparenţă şi predictibilitate în actul de management.
Cu încredere în procesul de dialog și colaborare, se așteaptă ca Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și conducerea Companiei Naționale Poșta Română să lucreze în mod eficient pentru a soluționa problemele semnalate.
Într-un efort comun, sperăm că aceste măsuri vor aduce îmbunătățiri semnificative pentru angajații Poștei Române și pentru serviciul poștal universal, contribuind la o mai bună comunicare și colaborare între toate părțile implicate.