ABUZ GROSOLAN LA FILARMONICA SIBIU: ANGAJAT CHEMAT SĂ SUSȚINĂ UN ACT ARTISTIC ÎN BIROUL MANAGERULUI

  • ANGAJAT AL FILARMONICII SIBIU CHEMAT SĂ SUSȚINĂ O AUDIȚIE INDIVIDUALĂ ÎN BIROULUI MANAGERULUI
  • ABUZ GROSOLAN LA FILARMONICA SIBIU: ANGAJAT CHEMAT SĂ SUSȚINĂ UN ACT ARTISTIC ÎN BIROUL MANAGERULUI

Blocul Național Sindical, prin filiala BNS Sibiu, informează că în data de 06 noiembrie 2023, unul dintre angajații Filarmonicii de Stat Sibiu a fost convocat de managerul instituției, în baza contractului individual de muncă, pentru susținerea unei audiții individuale, în biroul managerului, ca sarcină de serviciu.

La solicitarea membrului de sindicat, reprezentanții BNS au procedat la acordarea asistenței, în conformitate cu prevederile Legii 367/2022 art. 9, precum și art. 28 alin. (1) și (2).

Pentru prima dată în istoria acestei instituții, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu nu a recunoscut dreptul salariatului de a fi asistat de sindicat sau de avocat la audiția individuală. Cu alte cuvinte, managerul instituției nu a recunoscut dreptul organizației BNS de a-și reprezenta membrii în situațiile ce decurg din contractele individuale de muncă. 

Mai mult decât atât, șeful instituției a apelat numărul de urgență 112 solicitând intervenția forțelor de ordine, în urma refuzului liderului de sindicat de a părăsi locația și de a lăsa neasistat membrul de sindicat.

Forțele de ordine s-au prezentat la fața locului, au constatat faptul că managerul a apelat 112, deși situația nu impunea acest lucru.

În concluzie, angajatul nu a mai susținut această audiție individuală fiind vizibil afectat de această convocare și de întreaga situație creată.

Blocul Național Sindical cere tuturor instituțiilor statului să investigheze această încălcare a drepturilor lucrătorilor și a drepturilor organizațiilor sindicale.

Menționăm că întreaga situație a fost adusă la cunoștința Instituției Prefectului Județului Sibiu, prin Comisia de Dialog Social, în data de 06 noiembrie 2023.