INFORMARE DE PRESĂ - BNS: Angajații Societății Române de Radiodifuziune, protest în fața fiecărui post regional de Radio și în fața sediului Radio din București

Blocul Național Sindical informează că peste 40 de persoane din totalul de 63 de angajați ai Radio Iași au ieșit în fața instituției, nemulțumite de nivelul scăzut al salariilor și de pierderea unor drepturi financiare. Protestatarii au mai reclamat discrepanțele salariale existente între personalul de execuție și cel de conducere.

Jurnaliștii Radio Iași solicită și discutarea și aprobarea cu celeritate a legii de funcționare a Societății Române de Radiodifuziune care clarifică statutul instituției.

O scrisoare deschisă (pe care o regăsiți atașată), semnată de majoritatea angajaților Radio Iași, în care sunt menționate nemulțumirile acestora, a fost trimisă premierului, ministrului Culturii și parlamentarilor din comisiile de cultură din legislativ.

Precizăm că activitatea instituției nu a fost perturbată pe timpul protestului.

Angajații Societății Române de Radiodifuziune pregătesc pentru luni, 18 decembrie 2023, protest în fața fiecărui post regional de Radio și în fața sediului Radio din București.

Scrisoare_deschisa_12_decembrie.docx