Featured

LIDER SINDICAL HĂRȚUIT LA LOCUL DE MUNCĂ, VICTORIE LA ICCJ

Alianța Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC), afiliată la Blocul Național Sindical, informează că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a confirmat, prin decizia definitivă comunicată părților în data de 11 octombrie 2023, faptul că președintele Alianței, doamna Cristiana Matei, a fost supusă hărțuirii pe criteriul de gen și de apartenență sindicală, pentru activitatea și implicarea sa sindicală, de către angajator, respectiv ORANGE COMMUNICATIONS ROMANIA SA (fostă TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA) - companie unde statul român deține 46% din acțiuni.

În anul 2018, președintele Alianței Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC) a depus o plângere la CNCD în care a semnalat discriminarea și hărțuirea la care a fost supusă în cadrul companiei. Aceste acuzații se refereau hărțuirea bazată pe criterii de gen și apartenență sindicală din partea managementului companiei.

După o investigație amănunțită, CNCD a emis Hotărârea Colegiului Director nr. 150/06.03.2019, în care s-a constatat că aceste acuzații aveau temei și că doamna Cristiana Matei a fost supusă discriminării.

Într-o societate unde drepturile individuale și egalitatea de șanse sunt fundamentale, această decizie constituie un pas semnificativ în direcția corectă.

Îi încurajăm pe toți cei care se confruntă cu discriminare sau hărțuire din partea managementului companiilor să ia atitudine și să se alăture Alianței Sindicatelor din Tehnologia Informației și Comunicațiilor (ANTIC). Prin unitate și acțiune colectivă, vom fi mai puternici în apărarea drepturilor noastre.

 

Informații de contact:

Cristiana Matei, președinte ANTIC / 0766426770