Featured

Mesajul OFEM BNS cu prilejul zilei de 8 martie!

Ziua Internațională a Femeii  este celebrată anual la data de 8 martie pentru a sărbători atât realizările sociale, politice și economice ale femeilor, cât și pentru a onora lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Este un punct central în mișcarea pentru drepturile femeilor, atrăgând atenția asupra unor probleme precum egalitatea de gen, drepturile reproductive și abuzul împotriva femeilor. 

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU si a fost sărbătorită pentru prima dată  pe 8 martie, în 1975 .

Această zi este celebrată în fiecare an în peste 60 de țări din Europa, Africa, Asia, Australia, și America.

De-a lungul timpului femeile au militat pentru:

  • salarii mai mari
  • conditii de munca mai bune
  • drept de vot
  • egalitate de sanse in lumea muncii
  • program de lucru adaptat nevoilor specifice
  • combaterea discriminarii ,a violentei si abuzului sexual asupra femeilor si copiilor
  • accesul la educație și la oportunități de carieră

In aceasta zi sunt celebrate reușitele pe care femeile le-au obtinut in toate domeniile de activitate, devenind adevarate modele inspirationale. 

Ziua Internațională a Femeii este o ocazie de a recunoaște impactul pe care femeile l-au avut în viața societății și în viața oricărui om.

Din activiste și lideri până la mame și prietene, femeile au contribuit la construirea societății noastre și la îmbunătățirea vieții tuturor.

La multi ani vouă, femei extraordinare, curajoase si puternice :soții, mame ,surori, prietene care ați militat si continuați sa luptați pentru drepturile voastre!

La multi ani tuturor femeilor din viața voastra!

Violeta Andrei - Președinte OFEM BNS